Iti trebuie:
- 1 kg pulpa de porc
- 120 g untura
- 1 ceapa
- 3-4 linguri de boia dulce
- 150 g costita afumata
- 1-2 linguri faina
- 300 g ciuperci
- 6 linguri de smantana
- 100 ml vin
- 7-8 catei usturoi
- sare
- patrunjel.
Pregatesti asa:
1. Tai carnea in 6 felii, le sarezi si le bati ca pentru snitele.
2. Ceapa si ciupercile le tai marunt, iar costita o tai cubulete.
3. Prajesti bucatile de carne in untura, pe ambele parti.
4. Le scoti si calesti in grasime ceapa, ciupercile, costita.
5. Adaugi boia si sare.
6. Stingi totul cu apa.
7. In acest sos, pui friptura sa fiarba la foc mic.
8. La urma pui usturoiul, vinul si dupa 1-2 minute, iei de pe foc.
9. Servesti friptura cu smantana si cu verdeata tocata.
10. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu