Pentru foi iti trebuie:
- 8 albusuri
- 500 g zahar
- 400 g nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 pliculet praf de copt.
Pentru crema iti trebuie:
- 8 galbenusuri
- 1 ou
- 250 g zahar
- 4 lingurite lapte
- 3 linguri cacao
- 1 pachet margarina
- 100 g ciocolata amaruie
- 1 fiola esenta de rom.
Pentru glazura iti trebuie:
- 200 g ciocolata amaruie
- 100 g ciocolata alba
- 50 g unt.
Pregatesti asa:
1. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si bati in continuare pana obtii o spuma tare ca pentru bezea.
2. Adaugi si restul ingredientelor, amesteci si imparti aluatul in 3 parti (foi), pe care le coci separat, cate 15 minute fiecare.
Pregatesti crema asa:
1. Amesteci galbenusurile, oul si zaharul, adaugi laptele, cacaua si ciocolata rasa.
2. Fierbi la bain-marie aceasta compozitie pana obtii o crema groasa asemeni smantanei.
3. O lasi sa se raceasca, timp in care freci spuma margarina.
4. Dupa ce s-a racit crema, adaugi margarina si esenta de rom.
Pregatesti glazura asa:
1. Topesti ciocolata amaruie impreuna cu 50 g margarina pe baie de aburi si o pui peste prajitura, apoi decorezi cu ciocolata alba, topita pe baie de aburi, dupa imaginatie.
2. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu