marți, 8 noiembrie 2011

Prajitura de Craciun


Pentru foi iti trebuie:

  • 8 albusuri
  • 500 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt.

Pentru crema iti trebuie:

  • 8 galbenusuri
  • 1 ou
  • 250 g zahar
  • 4 lingurite lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 fiola esenta de rom.

Pentru glazura iti trebuie:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g unt.

Pregatesti asa:

1. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si bati in continuare pana obtii o spuma tare ca pentru bezea.

2. Adaugi si restul ingredientelor, amesteci si imparti aluatul in 3 parti (foi), pe care le coci separat, cate 15 minute fiecare.

Pregatesti crema asa:

1. Amesteci galbenusurile, oul si zaharul, adaugi laptele, cacaua si ciocolata rasa.

2. Fierbi la bain-marie aceasta compozitie pana obtii o crema groasa asemeni smantanei.

3. O lasi sa se raceasca, timp in care freci spuma margarina.

4. Dupa ce s-a racit crema, adaugi margarina si esenta de rom.

Pregatesti glazura asa:

1. Topesti ciocolata amaruie impreuna cu 50 g margarina pe baie de aburi si o pui peste prajitura, apoi decorezi cu ciocolata alba, topita pe baie de aburi, dupa imaginatie.

2. Pofta buna!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template