luni, 21 noiembrie 2011

. Muschi de porc umplut cu legume


1

Iti trebuie:

  • 1 kg muschi de porc afumat
  • 5 felii de cascaval
  • 200 ml vin rosu
  • 3 catei de usturoi
  • un praz
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei galben
  • un dovlecel
  • o telina
  • 3 morcovi
  • 2-3 bucati sparanghel
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • cimbru
  • busuioc
  • boia dulce sau iute
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar.

Pregatesti asa:

1. Se taie muschiul de porc cu grija si se scoate carnea din mijloc.

2. Acestea, ulterior, se taie bucatele marunte si se amesteca in umplutura.

3. Muschiul de porc taiat subtire se condimenteaza cu sare si piper si se pune la marinat in vin rosu, ulei, cimbru si busuioc.

4. Se lasa in acest sos timp de 2 ore, la frigider.

5. Intre timp se spala legumele, se curata ardeii, dovlecelul, telina si morcovii, apoi se taie marunt.

6. Ciupercile se curata de pielite si se taie si ele marunt.

7. Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun la calit legumele si ciupercile.

8. Usturoiul se curata si se taie julien, apoi se pune si el la calit, alaturi de legume si ciuperci.

9. Dupa ce s-au rumenit, se pun intr-un castron si se amesteca cu bucatelele de carne taiate marunt si cu verdeata tocata.

10. Muschiul de porc se umple cu compozitia pregatita anterior si se aseaza intr-o tava termorezistenta.

11. Se da la cuptor pentru 40 de minute, timp in care se mai intoarce de pe o parte pe alta.

12. Se scoate, se tapeteaza cu felii decascaval, se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute, in functie de preferinte si se mai lasa 10 minute la cuptor.

13. Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor si se serveste cu sparanghel si alte ierburi aromate,cum ar fi busuioc proaspat, marar sau salvie.

14. Pofta buna!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template