Pentru blat iti trebuie:
- 500 g faina
- 100 g zahar
- 150 g unt
- 100 g smantana
- 1 ou
- un praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
- 5 linguri faina
- 200 g unt
- 1/2 litru lapte
- 200 g zahar pudra
- 2 lamai intregi (coaja si zeama)
Pregatesti asa:
1. Se prepara mai intai blatul, punandu-se zaharul la topit, pana se caramelizeaza.
2. Se adauga o cana de apa fierbinte si se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste complet.
3. Untul se amesteca bine cu oul intreg, cu smantana si siropul de zahar ars.
4. Se adauga faina, praful de copt si se framanta cu mana coca.
5. Aluatul astfel format se imparte in patru.
6. Se intinde fiecare bucata, separat, pe fundul tavii unse in prealabil cu unt, si se coace, la foc mic, pana capata o culoare aurie.
7. Dupa ce sunt scoase de la cuptor, foile se pun unele peste altele si se lasa la racit.
8. Crema se prepara incorporand faina in lapte si amestecand continuu pe foc pana se ingroasa.
9. Cand e gata, se da la o parte si se lasa la racit.
10. Se rade coaja de la lamaie si se stoarce sucul, in crema de lapte racita se incorporeaza untul, zaharul, zeama de lamaie si coaja rasa.
11. Cand toate sunt gata, se aranjeaza prajitura.
12. Un blat, un rand de crema, pana se asaza toate cele 4 foi.
13. Prajitura se tine la frigider cel putin 12 ore.
14. Apoi se taie si se pudreaza cu zahar.
15. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu