duminică, 18 noiembrie 2012

Pregatiti-va bucataria pentru Craciun

- Pentru evitarea surprizelor, verificati stocurile de sare, piper, orez si bicarbonat de sodiu (mai ales daca faceti prajituri). Verificati ca toate ustensilele pe care le aveti sunt in stare buna, oalele sa fie fara probleme si tigaile gata de aruncat ingrediente in ele. 

- Faceti provizii de servetele, cateva crengute de brad pentru ornamente, lumanari parfumate pentru a avea un miros placut in camera unde veti lua masa - eventual cumparati din acelea cu efect de purificare a aerului. 

- Sunt cateva feluri de mancare pe care e bine sa le pregatiti in avans, cum ar fi clasica piftie si sarmalutele. De asemenea, daca intentionati sa faceti friptura de porc, va recomand sa o faceti la cuptor, pe pat de legume. Astfel, va fi mai frageda, veti avea gata pregatita si garnitura (legumele) si in plus nu trebuie sa stati prea mult timp pe langa ea. 

- Un alt element important, de care trebuie sa va ocupati inainte de masa de Craciun, il reprezinta fructele si legumele proaspete. Oricum, masa traditionala romaneasca de Craciun este una destul de grea si bogata in grasimi. Asa ca adaugati legume proaspete printre aperitive si mai bine inlocuiti cateva prajituri cu fructe de sezon: portocale, mandarine. Puteti chiar sa faceti mere coapte la cuptor, pentru un iz cat mai autentic al mesei. 

- Daca aveti in vedere toate aceste lucruri, ziua de Craciun va fi una putin stresanta, va fi o zi de care sa va puteti bucura cum trebuie. Saptamana viitoare o sa va prezint si o super-reteta pentru masa de Craciun, iar peste doua saptamani ma gandeam la un desert minunat, tot pentru acea masa, sau pentru orice moment deosebit.

Sursa: 121.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template