vineri, 30 noiembrie 2012

5 corpuri de iluminat, pe care le poti realiza acasa




In cazul in care esti preocupata de origami, metoda cea mai buna de a-ti exersa talentul este sa realizezi unabajur. Acesta il poti realiza fie din hartie, fie din fetru, precum lampile din imagine. Decupeaza forma dorita si prinde de cablu unul din capete cu o panglica sau sarma. Poti crea flori din hartie, utilizand tehnica origami, si le poti lipi de un abajur simplu sau de un cilindru pe care il realizezi din folie de plastic.



In cazul in care ai o lampa de tavan sau un lampadar simplu si doresti sa ii dai un nou aspect, atunci varianta pe care ti-o propunem este cea mai usor de realizat. Lipeste de abajur fluturi cumparati sau realizeaza unii din hartie. Aceasta lampa va crea o lumina ambientala placuta si este perfecta atat pentru pentru dormitorul copiilor, cat si pentru cel matrimonial. O alta varianta este sa imbraci abajurul intr-un material textil, care are un imprimeu vesel.


Aceasta lampa va deveni un punct focal in orice incapere va fi amplasata. Pentru a o realiza, ai nevoie de un cadru metalic sau de un vechi abajur, pe care sa lipesti fotografiile preferate. Fii creativa si realizeaza compozitii interesante, in felul acesta, conferindu-i incaperii respective o nota personala. In cazul in care ai un candelabru pe care nu il mai folosesti, prinde fotografiile de bratele acestuia cu carlige.


O alta lampa usor de realizat si de efect este cea din imagine. Pentru a o realiza, ai nevoie de carton colorat sau de folie din plastic. Realizeaza din materialul respectiv un cilindru, dupa care taie-l, pana aproape de baza, in fasii subtiri. Pentru ca abajurul sa para cat mai bogata, realizeaza mai multi asemenea cilindri si suprapune-i, lipindu-i cu un adeziv. Ai in vedere ca in momentul in care bagi cablul prin interiorul cilindrilor, acestia din urma sa fie cu partea netaiata in partea inferioara a cablului.


Daca iti doresti o amenajare deosebita si neconventionala, in acelasi timp, atunci iti recomandam sa realizezi abajurul lampii de tavan dintr-o palarie vintage, precum cea din imagine. Tot ce trebuie sa faci este sa realizezi o gaura, suficient de mare cat sa intre cablul. Pentru un rezultat spectaculos, grupeaza 3 sau mai multe astfel de lampi. Lampa aceasta excentrica se incadreaza perfect intr-o amenajare eclectica.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template