vineri, 30 noiembrie 2012

Cele mai bune tratamente terapeutice pentru sezonul rece

Dupa posibilitati sau nu , cred ca daca nu ne permitem asa ceva in mod normal ....macar sa ne rasfatam cu ele ca si cadou.

Stresul si factorii de mediu isi lasa amprenta asurpa organismului tau, consumandu-ti rezervorul de energie, accentuand sentimentul de oboseala si accelerand imbatranirea pielii. Atunci cand starea de epuizare te impiedica sa iti desfasori activitatea in parametrii optimi, este momentul sa apelezi la terapiile moderne de relaxare.
Saloanele de infrumusetare ofera sediente de masaj, cu efect de relaxare profunda, folosind tehnici noi, eficiente si antistres. Masajul cu pietre calde este un astfel de exemplu.

Masajul cu pietre calde 

Masajul cu pietre calde combina efectele benefice generate de o serie de terapii, precum Aromoterapia (care consta in utilizarea, atat in sala de masaj, cat si pe pietrele folosite, a uleiurilor esentiale aromatizante), Termoterapia sau terapia geotermala (bazata pe caldura degajata de aplicarea pietrelor, care accelereaza rezultatele masajului) si Cristaloterapia (se folosesc cristale si pietre semipretioase).
Masajul cu pietre calde poate fi aplicat pe o singura parte a corpului sau, in mod succesiv, pe intreaga suprafata a acestuia. El poate ameliora durererea si leziunile articulare, poate inlatura stresul si imbunatati circulatia. Deoarece masajul cu pietre calde incalzeste pielea, acesta permite absorbtia uleiului esential in piele, incalzeste si pregateste musculatura si permite maseurului sa lucreze sistemul musculator la un nivel mult mai profund.

Masajul cu pietre vulcanice 

Cunoscuta, in termeni stiintifici, ca terapia geotermala, masajul cu pietre vulcanice se remarca prin rezultatele spectaculoase pe care clientul le observa de la prima vizita. Pietrele vulcanice sunt recomadante pentru detoxifiere, fortifiere, reintinerire, relaxare si echilibrare energetica, bucurandu-se de o traditie impresionanta in istoria civilizatiilor. Unul dintre cele mai importante beneficii ale masajului cu roci vulcanice il reprezinta termoterapia, ce actioneaza in mai multe moduri asupra organismului: imbunatateste circulatia locala, favorizeaza transportul de toxine din aria respectiva si imbunatateste circulatia sangelui prin tesuturi.
Spre deosebire de masajul clasic, masajul cu roci vulcanice nu se realizeaza doar cu mainile, ci se foloseste si un set de roci vulcanice, de culoare gri inchis sau negru, de diferite marimi, cu o suprafata foarte fina, care sunt incalzite intr-un dispozitiv special, pana ajung la o anumita temperatura. Aceasta temperatura nu produce arsuri sau senzatii neplacute.

Masajul cu bete de bambus

Esti adepta masajelor de tonifiere, cu efect anticelulitic? Masajul cu bete de  bambus este o terapie eficienta in tratarea si combaterea celulitei, dar si pentru obtinerea unor efecte de relaxare, calmare, tonifiere, lifting. Betele de bambus netezite special, de diferite marimi, ajuta la masarea tuturor zonelor, inclusiv a fatei si a talpilor; exista tehnici speciale de ridicare a feselor si de tonifiere a acestora.
Fiind un masaj viguros cu puternice caracteristici de bio-stimulare si reactivare, special creat pentru corp si fata, acesta presupune o intensa participare si forta a celui care il executa. Poate fi realizat pe anumite zone sau pe toata suprafata corpului, cu o durata de aproximativ o ora.
In cazul acestui tip de masaj, cele mai importante sunt instrumentele cu care se executa, adica betele de bambus, de dimensiuni diferite, utilizate pe anumite segmente ale corpului. Acestea trebuie sa fie manuite cu miscari speciale ale mainii, folosind, in principal, miscari din incheietura, printr-o tehnica speciala, de "miscari de rotatie repetitive" (rotatie - alunecare).

In cazul efectuarii unui abonament de masaj cu bete de bambus, vei fi informata despre importanta consumului de lichide, de ceai detoxifiant si despre alimentatia sanatoasa, bazata pe consumul  de fructe si legume proaspete.
Dupa o sedinta de masaj, trupul va fi plin de vitalitate si tonus. Efectele notabile sunt stimularea sistemului limfatic, imbunatatirea circulatiei sanguine, eliminarea toxinelor, reducerea aspectului de coaja de portocala,  combaterea stresului, alungarea oboselii, calmarea durerilor.

Masajul cu lumanari lomi-lomi 

Daca vrei sa te relaxezi dupa o zi de munca, iti recomandam masajul de relaxare cu lumanari lomi-lomi. Tehnica are o traditie hawaiiana bogata (lomi-lomi inseamna chiar masaj) si consta in combinarea masajului cu efectele aromoterapiei, folosind lumanari speciale, fara parafina.  Acestea contin ulei de soia si de cacao, care, prin topire, emit un ulei foarte rafinat, ideal pentru masaj. Uleiul nu se incinge, ci creeaza temperatura perfecta pentru a actiona asupra organismului. Rezultatele sunt o piele hidratata si parfumata si o echilibrare energetica, vizibila in tonusul de care te vei bucura zile intregi.  

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template