sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Cadoul de Crăciun


Într-un cartier de la marginea oraşului trăia o familie pe nume Pombici. Mama, tata şi cele două fetiţe,Teodora şi Sabina, locuiau într-o casă luminoasă şi curată. Prima născută era Teodora, care împlinea de Crăciun 8 ani, iar Sabina era un bebeluş de 5 luni.
Era o iarnă geroasă. Teodora se uita la florile de gheaţă de pe geam, şi cu unghia desena peste ele un căţeluş: cadoul pe care şi-l dorea de Crăciun.
Tatăl se uita la meciul de fotbal, mama făcea cozonac, iar Teodora se învîrtea pe lîngă ea, furînd din cînd în cînd puţină cocă de cozonac. Sabina s-a trezit, a început să plîngă, iar mama s-a dus să vadă de ce plînge.
Era Ajunul Crăciunului, dar liniştea familiei Pombici era tulburată de un eveniment trist: tatăl pierduse casa la jocuri de cărţi. După Anul Nou erau obligaţi să se mute dacă nu răscumpărau casa.
La uşă, se auzi un ciocănit, şi Teodora s-a repezit sa deschidă. Tuşi se afla în prag, cu o mulţime de pachete în braţe. O cutie imen-să cu găurele era cadoul pentru Teodora.
– Pot să-l desfac? Pot? Pot?
– Sigur că da, spuse Tuşi.
Teodora începu să rupă cartonul, împrăştiind bucăţile peste tot. În cutie, găsi un căţelus dolofan, cafeniu, cu o pată albă pe urechea stîngă. Acesta deschise ochii în braţele Teodorei, care striga:
– Multumesc, Tuşi. Mulţumesc. O să-i pun numele Cacao cu lapte.
Pentru că era Ajunul Crăciunului, toată familia a împodobit bradul şi a cîntat colinde, a primit colindători. În casă mirosea a brad şi a cozonac.
În dimineaţa de Crăciun, fetele au mers cu mama la biserică şi s-au împărtăşit. Apoi, au venit acasă şi toată familia s-a strîns în jurul bradului, despachetînd cadourile. Ţipetele de bucurie ale Teodorei umpleau toată casa. Apoi s-au aşezat la masă, mulţumind lui Dumnezeu pentru toate bunătăţile. Teodora mîncă pe nemestecate şi fugi să se joace.
Cacao cu lapte o aştepta nerăbdător dînd din codiţă. Au ieşit afară, fulgi de nea cădeau pe nasul căţeluşului, care se agita să-i prindă cu lăbuţa. Au intrat în grădina cu flori, şi căţelul se băgă prin tufişuri, scuturînd zăpada care-i căzu pe cap. Cacao cu lapte o luă la fugă pe stradă, unde a dat peste un om călcat de o maşină vitezomană. Teodora a anunţat părinţii, şi aceştia l-au dus la spital. Astfel, bărbatul a fost salvat. Drept mulţumire, peste o săptămînă, Teodora şi familia ei au primit cel mai frumos cadou: o sumă mare de bani, exact cît trebuia pentru răscumpărarea casei.
Teodora a exclamat:
Crăciunul este magic! Mulţumesc, Doamne-Doamne.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template