marți, 29 noiembrie 2011

Slanina usturoiata



Iti trebuie:

  • 1 kg slanina de porc
  • o capatana usturoi
  • sare
  • boia de ardei
  • boabe piper
  • otet
  • o foaie de dafin
  • ienibahar
  • coriandru

Pregatesti asa:

1. Slanina se sareaza din abundenta si se lasa sa stea asa , de pe o zi pe alta.

2. A doua zi, se scutura bine de sare si se pune la fiert in apa fierbinte.

3. Se adauga in apa de fiert: boabele de piper, foaia de dafin, usturoiul, ienibaharul si coriandrul, dupa gust, si se lasa la fiert la foc mic pana cand slanina poate fi patrunsa cu furculita.

4. Odata fiarta, slanina se gusta de sare si de condimente si, daca este necesar se mai adauga in apa de fiert.

5. Cand e gata, se scoate din oala si se lasa sa se raceasca.

6. Se pune la zvantat, se freaca peste tot cu usturoi pisat, si daca se doreste se presara boia.

7. Se pastreaza la rece.

8. Pofta buna!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template