vineri, 4 noiembrie 2011

Legenda de Craciun

• Lumea animalelor. Se spune ca la miezul noptii dintre 24 si 25 decembrie, in fiecare an, in lumea animalelor din ograda omului (mai exact cele din ferme si crescatorii) se intampla ceva magic: toate primesc un dar special, cu totul neobisnuit: pot cuvanta.

Cabaline si cornute, porcine si pasari de curte incep si vorbeasca intre ele, schimband stranii secrete despre oameni. in special despre stapanii lor. Cel mai bine ar fi sa nu le asculte nimeni. Legenda spune ca celui tentat sa le asculte i se va intampla o mare nenorocire, va putea orbi sau chiar mai rau, va putea muri.

• Rudolph, renul lui Mos Craciun. O legenda moderna nascuta in Statele Unite este aceea a bunicii renilor, inventata de conducerea de la Montgomery Ward (un mare lanti de magazine americane) in 1939, care a hotarat sa faca un cadou special propriilor clienti: un nou basm de Craciun. S-a nascut astfel Rudolph, bunica renilor, ce avea un nas mare si rosu, un fel de „bobocul de gasca cel urat”. A fost insa salvata de Mos Craciun prin puterea sa magica: i-a transformat defectul fizic intr-un lucru stralucitor, devenit de mare pret in lungile nopti cufundate in ceata.

• Sania lui Mos Craciun. Aceasta legenda este nordica. La origine, sania lui Mos Craciun era trasa de un singur ren. in varianta urmatoare apar 8 reni. in fine, lor le se mai adauga si bunica renilor si insasi Rudolph. Acest numar mare de reni ce trag la sania magica explica viteza cu care Mos Craciun reuseste sa faca fata nenunaratelor solicitari provenite de la copiii din lumea intreaga.

• Steaua de Craciun. Faimoasa floare care de secole se leaga de minunatele pregatiri de Craciun, se pare ca s-a nascut din darul unui copil. Legenda spune ca in 25 decembrie dintr-un an uitat de istorie, un copil sarac a intrat intr-o biserica pentru a-i oferi lui Isus un dar de ziua nasterii sale. Fiind trist si rusinat de nedemnul sau dar, un brat de vreascuri, copilul a inceput sa planga. O lacrima a ajuns pe nuielele culese de pe marginea drumului si...minune: vreascurile s-au transformat imediat in cea mai rosie si frumoasa floare pe care el a vazut-o in viata lui. si, bineinteles, cel mai frumos dar pentru Isus.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template