vineri, 4 noiembrie 2011

6 Trucuri pentru a avea unghii frumoase

Sa fii femeie inseamna sa acorzi atentie speciala fiecarui detaliu care iti construieste feminitatea. Mainile sunt si ele mereu in prim plan, iar unghiile trebuie sa arate impecabil, sa straluceasca de sanatate. Diva Hair te ajuta sa iti intretii unghiile folosindu-te de darurile minunate ale naturii, cu retete de casa usor de realizat dar extrem de eficiente:

INTARITOR PENTRU UNGHII CU USTUROI

Sezonul rece inseamna unghii crapate si sensibile. Este timpul sa la intaresti cu ajutorul celui mai vechi remediu: usturoiul.

Ingrediente: 1 catel de usturoi, lac de unghii transparent, 1 lamaie
Pune in lacul de unghii catelul de usturoi si lasa-l acolo timp de trei zile. Aplica apoi lacul de unghii pe unghii. Indeparteaza mirosul cu sucul de la lamaie. Este un tratament care va da rezultate daca il folosesti de 2 ori pe saptamana, timp de o luna.

ULEI PENTRU CUTICULE

In timpul sezonului rece este bine sa eviti taierea cuticulelor, sa permiti acestora sa iti protejeze unghiile. Hraneste-le cu un ulei hidratant natural.

Ingrediente: 1 lingura de ulei din seminte de struguri, ½ de lingura de ulei de cocos, ½ de lingura de extract de vanilie, 1 lingura de iaurt, ½ de lingura de miere
Amesteca ingredientele bine si aplica pe unghii masand usor. Amestecul rezista la frigider 7 zile.

INTARITOR PENTRU UNGHII CU VITAMINA E

Daca usturoiul nu te impresioneaza, poti sa iti faci propriul intaritor de unghii cu vitamina E.

Ingrediente: 2 linguri de ulei de vitamina E, 10 picaturi de ulei esential de tamaie, 10 de mir, 10 de lamaie
Amesteca bine ingredientele si depoziteaza amestecul intr-o sticluta inchisa la culoare. Foloseste de doua ori pe saptamana.

ULEI DE CRESTERE A UNGHIILOR CU JOJOBA

Trebuie sa iti ajuti unghiile sa creasca si sa se regenereze.

Ingrediente: 2 linguri de ulei esential de jojoba, 10 picaturi de ulei esential de tamaie, 10 picaturi de ulei esential de lamaie
Amesteca bine ingredientele si depoziteaza amestecul intr-o sticluta inchisa la culoare. Foloseste de doua ori pe saptamana.

TRATAMENT ANTI-IMBATRANIRE PENTRU MAINI SI UNGHII

Ingrediente: 6 linguri de ulei de jojoba, 2 linguri de ulei de in, 3 picaturi de ulei esential din seminte de morcovi, 3 picaturi de extract de patrunjel

Amesteca ingredientele intr-un castron. Aplica amestecul pe maini si acopera-le cu folie sau manusi special. Lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Clateste bine cu apa calduta.

INFUZIE ANTI-IMBATRANIRE PENTRU MAINI SI UNGHII CU COACAZE

Ingrediente: ½ de ceasca de suc de coacaze, 1 morcov mare, 2 linguri de ulei de masline

Da morcovul pe razatoare sau toaca-l marunt la robot. Amesteca morcovul cu sucul de coacaze. Lasa-le deoparte timp de o ora. Adauga ulei de masline si incalzeste amestecul la cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Pune mainile, in amestec, la inmuiat timp de 10 minute. Clateste bine cu apa calduta.

AMESTEC HIDRATANT PENTRU UNGHII

Ingrediente: 1 lingura de ulei de seminte de canepa, 3-5 picaturi de ulei esential de lavanda

Amesteca ingredientele intr-un castron mic si baga unghiile la inmuiat, in amestec, timp de 10 minute. Clateste bine.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template