marți, 22 noiembrie 2011

Lichior de oua


1.

Iti trebuie:

  • 250 ml lapte
  • 2 batoane scortisoara
  • 1 baton vanilie rupt in bucati
  • 5 cuisoare
  • 12 galbenusuri de ou
  • 300 mg zahar
  • 300 ml rom alb
  • 300 ml coniac
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 ml smantana usoara
  • nucsoara rasa, dupa gust.

Pregatesti asa:

1. Se combina laptele fierbinte cu scortisoara, batonul de vanilie, cuisoarele, intr-o oala, si se lasa acoperit cel putin 5 minute.

2. Intr-un vas mare, se amesteca galbenusurile si zaharul pana la omogenizare.

3. Se scot mirodeniile din lapte si se incorporeaza cate putin, in amestecul de oua.

4. Se pune totul, din nou, in oala si se lasa la foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn, pana ce compozitia capata consistenta smantanii si se lipeste usor de lingura.

5. Nu trebuie sa fiarba.

6. Se toarna intr-un bol mare si se lasa la racit la temperatura camerei.

7. Apoi, se incorporeaza romul, coniacul, smantana, vanilia si nucsoara.

8. Se lasa la frigider peste noapte.

9. Inainte de servire, se rade deasupra in pahar putina nucsoara.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template