duminică, 13 noiembrie 2011

Cozonac parfumat


Iti trebuie:

  • 30 g drojdie uscata
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 3 linguri lapte
  • 3 oua
  • cojile de la o portocala si de la o lamaie
  • 200 g stafide (albe si rosii)
  • 100 g caise uscate
  • migdale prajite si pisate
  • sare

Pregatesti asa:

1. Se omogenizeaza drojdia uscata in trei linguri cu lapte cald si se amesteca apoi cu o lingurita de faina, lasand aluatul sa creasca, la caldura, cam 20-30 de minute.

2. In faina proaspat cernuta se amesteca drojdia preparata, sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale.

3. Aluatul astfel format se framanta bine pana devine usor de modelat.

4. Se adauga stafidele, caisele taiate marunt, migdalele si coaja de lamaie si portocala (rase fin).

5. Se unge bine cu unt o cratita cu pereti inalti si se tapeteaza cu faina.

6. Tot aluatul, sub forma de minge, se pune in cratita.

7. Se lasa la crescut cam o ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat si putin umezit.

8. Apoi se unge cu ou batut si se baga in cuptorul preincins, la foc mic, 45 de minute.

9. Pofta buna!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template