duminică, 3 iulie 2011

Metode simple pentru a trai mai mult

Studii stiintifice au confirmat ca urmatoarele 8 lucruri au efecte directe asupra duratei de viata:

Stresul. Daca nu il controlezi, poate duce la boli de inima, hipertensiune arteriala si boli mintale. Incearca sa te relaxezi cat mai mult si profita din plin de weekend-urile tale, iesind din mediul obisnuit si plecand in scurte excursii.

Animalele de casa. Prezenta unui animal si dragostea neconditionata pe care el o ofera ii ajuta pe oameni sa treaca mai usor peste zilele negre. O pisica sau un caine te ajuta sa ai o tensiune arteriala mai mica si, in plus, vei face miscare atunci cand il scoti la plimbare.

Sexul. Elibereaza in corp mai multi hormoni si endorfine care te binedispun dar te ajuta si sa lupti mai eficient impotriva bolilor. Sexul mai este antidepresiv si poate aduce beneficii si ca urmare a miscarii fizice.

Prietenii. Cercetatorii australieni au studiat 15.000 de oameni timp de 10 ani. Cei care erau implicati in prietenii si relatii sociale in afara familiei au trait in medie mai mult.

Somnul. Cei care nu dorm suficient se expun riscului de obezitate si boli de inima, la care se adauga hipertensiunea arteriala. Daca dormi cat ai nevoie, atunci celulele distruse din corp se vor regenera, iar sistemul imunitar se va intari. Potrivit este sa dormi 7-8 ore.

Gandurile pozitive. Poate parea un cliseu, dar diverse studii au aratat ca cei optimisti traiesc mai mult, sunt mai sanatosi si inving bolile mai usor decat restul oamenilor.

Casatoria. Barbatii insurati traiesc cu 10 ani mai mult decat cei care nu au o sotie, conform unui studiu american. In cazul femeilor maritate, viata se prelungeste cu patru ani.

Vinul. Un pahar de vin pe zi previne bolile cardiovasculare, principala cauza a mortalitatii din Romania. Vinul contine un antioxidant foarte puternic, care ajuta celulele sa se apere si incetineste cresterea tumorilor.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template