vineri, 8 iulie 2011

Crema de banane cu fructe

După cum scriam în articolul Spuneti NU zaharului si produselor de patiserie, zahărul nu este recomandat consumului. Însă printre puţinele dulciuri permise de nutriţionişti se numără crema de fructe. În speranţa că măcar o dată, veţi înlocui tortul sau prăjitura cu acest desert simplu de preparat şi sănătos, vă prezint mai jos reţeta oferită publicaţiei Gândul de d-na lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, medic nutritionist la un cabinet particular din Bucuresti.
Pentru prepararea ei, e nevoie de un albus de ou, o banana mare, 300 de grame de fructe proaspete (piersici, pere, ananas, kiwi), o lingura de zeama de lamâie si o lingurita de zahar pudra.
Albusul se bate spuma, se adauga banana maruntita, zeama de lamâie si zaharul pudra. Aceasta compozitie se mixeaza bine pâna când devine ca o crema. In cupe individuale se asaza fructele si deasupra se toarna crema. Produsul se serveste rece.
O portie are 82 de kcal, dar nu are grasime si nici colesterol.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template