duminică, 3 iulie 2011

Cum crestem libidoul mancand

Libidoul înseamnă dorinţa sexuală. Potrivit medicilor, numărul cuplurilor care au probleme pe plan sexual este în creştere. Acestor cupluri le lipseşte dorinţa. Sunt obosite, iar un apus de soare îi îmbie mai degrabă la somn decât la iubire.
O cauză foarte comună a absenţei libidoului este dieta dezechilibrată. După o masă grea, corpul intră în stare de apatie, pentru a-şi concentra energia în digestie. Din fericire, antioxidanţii pot regla apetitul sexual!
Antioxidanţii sunt substanţe care apără organismul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt derivaţi fie din procesele metabolice, fie prin expunerea la fum de ţigară, la raze X, la substanţe poluante din aer, la substanţele toxice din cosmetice etc. Aceştia fragilizează organismul atacând ADN-ul celular şi lăsând loc diverselor boli să se dezvolte. Cine apără organismul? Antioxidanţii!
Cele mai bune surse de antioxidanţi sunt fructele, legumele şi cerealele.
Unul dintre cei mai puternici antioxidanţi este vitamina A, care stimulează inclusiv producerea de hormoni sexuali şi îmbunătăţeşte funcţionarea aparatului reproducător. Surse de vitamina A: ficatul, produsele lactate nedegresate, peştele (hering, macrou, stridii), gălbenuşul de ou, morcovii şi cartofii dulci.
Erecţia este condiţionată de buna funcţionare a sistemului circulator. Pentru asta se recomandă alimente bogate în vitamina C: kiwi, citrice, pătrunjel, broccoli, ardei gras, varză, roşii, spanac etc.
În cazul femeilor, uscăciunea vaginală poate compromite actul sexual. Această problemă se poate rezolva cu ajutorul vitaminei E, recunoscută pentru proprietăţile antioxidante. O găsiţi în ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, nuci, cereale integrale şi peşte.
Dacă din diferite motive nu puteţi urma o dietă echilibrată sau doriţi suplimentarea acesteia cu aport de antioxidanţi, puteţi alege unul dintre suplimentele alimentare existente pe piaţă, concepute să vă ofere toate mineralele şi vitaminele necesare unei bune funcţionări a organismului. Dintre acestea, suplimentele alimentare bazate pe plante sunt cele mai indicate.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template