luni, 10 noiembrie 2008

Stiati ca Alimente

Stiati ca ?:
Nu eliminati ciocolata daca vreti sa slabiti cateva kilograme, este concluzia unui studiu al unor medici nutritionisti francezi. Acestia au observat ca marii consumatori de glucide (substante care furnizeaza energia necesara organismului, regland senzatia de foame) erau cei mai supli, din totalul celor studiati. Glucidele se gasesc, pe langa ciocolata, in cereale integrale sau fructe. Ei au stabilit cele patru conditii care trebuie indeplinite pentru a reusi pierderea kilogramelor: reducerea valorii calorice a alimentatiei, eliminarea senzatiei permanente de foame, renuntarea la alimentele nesanatoase si practicarea unei activitati fizice adaptate varstei si sanatatii.

Stiati ca ?:
Nucile consumate dupa fiecare masa impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi pastreaza arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, conform unui studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona's Hospital Clinico. Specialistii recomanda consumul de nuci dupa mesele bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea le au asupra organismului.

Stiati ca ?:
Sucul de morcov este un pretios ajutor al celor care sufera de digestie dificila sau lipsa poftei de mancare. Morcovul este bogat in substante anti-oxidante ca vitamina A, dar si alte vitamine si minerale, atat de necesare organismului uman. O cura de zece zile cu suc proaspat cicatrizeaza ranile facute de ulcer si imbunatateste vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.

Stiati ca ?:
Consumul zilnic a trei cesti de cafea sau a sase cesti de ceai imbunatateste capacitatea de memorare a femeilor in varsta, dar nu are nici un efect asupra memoriei barbatilor, potrivit unui studiu realizat in Franta, care a fost publicat in revista medicala Neurology. Cercetatorii au examinat legatura dintre consumul de cofeina si performantele intelectuale "cognitive" (memorie, limbaj, logica). Cauza pentru care cofeina influenteaza doar memoria femeilor ar putea fi metabolizarea in mod diferit a cofeinei de catre barbati sau o interactiune hormonala, este concluzia medicilor.

Sursa:stiati-ca.haios.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template