duminică, 2 noiembrie 2008

Mic dejun sanatos si energizant

Micul dejun este masa cea mai importanta. Stii asta, dar nu reusesti sa te urnesti niciodata la timp din pat ca sa mai si mananci, iar sfertul de ora dedicat mesei de dimineata sfarseste inevitabil acordat machiajului si alegerii hainelor imprastiate pe pat.

Asta daca nu stai in trafic blocata vreo jumatate de ora, rontaind snacksuri.

Si cand stii si ca trebuie sa mananci sanatos, deja nu mai ai nici un chef. Dar a manca sanatos nu trebuie sa fie o povara si da, poate fi delicios. Iata o reteta cu care sa te trezesti intr-o dimineata din spatamana sau weekend si sa te simti tratata ca in Franta.

Afinele sunt o categorie de fructe aflat pe lista cu plus. Contin antioxidanti naturali, au calorii putine si sunt foarte bune in imbunatatirea memoriei si activitatii cerebrale.

Creeaza-ti o bautura energizanta in fiecare dimineata pe baza de afine si vei simti cum vitalitatea si prospetimea acestor fructe minune te vor ajuta sa faci fata chiar si celei mai incercate zile. Si, in plus, aceasta reteta face parte dintr-o alimentatie anticancer, mediatizata pe larg in America.

Ai nevoie de: o portocala, curatata, fara pielite, 2 pumni de afine, de preferat proaspete, o lingura de iaurt degresat, 1 lingurita de ulei de masline, 1 lingura de quinoa (agrise), o lingurita de miere. Amesteca intr-un blender sucul de portocala cu un pumn de afine. Adauga restul de afine, iaurt, agrise, ulei si miere si amesteca pana la omogenizare. Uleiul din compozitie este in mare sub forma de acizi grasi monosaturati, un tip de grasime pozitiva, care spre deosebire de acizii saturati, nu cresc nivelul colesterolului din sange. Cantitatea de proteine din agrise este echivalenta cu cea dintr-un pahar de lapte, datorita concentratiei mari de aminoacizi, asa ca te vei simti satula si in plina forma.

Stiu, ar merge de minune un croissant sau o briosa langa aceaata combinatie, dar opteaza pentru un bol mic de cereale intregrale si poti incepe ziua cu dreptul. Este un mix echilibrat, hranitor, sanatos si foarte bun la gust. Si, mai ales, poti bea cat vrei, iti poti lua si la birou intr-un termos pentru momentele mai grele in care te simti lipsita de energie.

Sursa: petocuri.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template