marți, 18 noiembrie 2008

Cura de slabire in 3 saptamani

Cura de slabire in 3 saptamani

Ti-ai schimbat dieta odata cu venirea anotimpului rece... Asta inseamna ca la petrecerea de Craciun sau la cea de Anul Nou s-ar putea ca rochia pe care doresti s-o porti sa nu te cuprinda. Caz in care ai nevoie de un plan rapid de reducere a greutatii, care te va ajuta sa slabesti exact atat cat trebuie.
Saptamana 1 - Incepe regimul de slabire
Va fi cea mai grea: organismul trebuie sa se obisnuiasca cu reduce-rea aportului de mancare... Mai tarziu insa iti va fi mai usor.

* Nu manca nimic cu grasimi. Mancarurile cu putine grasimi sunt cele care au si putine calorii, iar tu trebuie sa consumi cel mult 1.200 calorii pe zi.
* Ca sa stii cate calorii contin alimentele pe care le alegi, citeste pe ambalajele lor. Daca nu gasesti informatiile necesare, ghideaza-te dupa recomandarile noastre, cauta pe internet sau in cartile de nutritie.
* Nu bea deloc alcool la sfarsit de saptamana.
* Evita mancarurile comandate (pizza, fast-food, feluri chinezesti); s-ar putea sa-ti destabilizeze planurile de dieta.
* Daca te-ai obisnuit sa iei gustari sub forma de snackuri ori biscuiti, asigura-te ca sunt dintre cele cu putine grasimi.

Exemplu de meniu cu 1.200 calorii
Mic dejun Un bol cu 40 g de muesli fara calorii, combinati cu lapte degresat.
Pranz Piept de pui fara pielite, eventual si o lipie din faina integrala, cu rosii felii si o lingura de maioneza fara grasimi (light). Acest pranz se poate combina cu o banana sau cu un pachet de biscuiti saraci in grasimi.
Cina Salata de cuscus cu un avocado mic, un pumn de masline negre, rosii uscate, seminte de pin sau dovleac si 30 g de branza feta. Asezoneaza-ti cina cu o lingura ulei de masline si suc de lamaie.
Gustari Nu rezisti sa nu mananci intre mesele principale (sau mergi la o petrecere)? Alege una dintre urmatoarele variante de gustari sub 100 de calorii:

* 2 batoane de branza "imbracate" in ciocolata
* 1 cutie de branza de casa combinata cu cateva bucati de morcovi sau de telina
* 10 bomboane cu stafide, imbracate in ciocolata
* 1 jumatate de prajitura pandispan (briosa) cu o lingura de unt de arahide
* 1 punga mica de alune prajite fara ulei
* 6 caise uscate

Strecoara niste exercitii in rutina te zilnica
Fa-ti timp liber pentru doua-trei sedinte de exercitii a cate 30 minute fiecare. Stiai ca daca iti creste temperatura corpului se elibereaza celulele grase in fluxul sangvin pentru a fi folosite drept energie?

Daca nu esti obisnuita sa faci miscare, fa plimbari mai alerte, combinate cu alergare. Daca practici aerobic, acesta va ajuta la tonificarea posteriorului si coapselor tale (deci, la scaderea lor in diametru).

Daca esti sportiva amatoare, inlocuieste unul dintre exercitiile zilnice obisnuite cu ceva care sa te solicite mai mult. De exemplu, accelereaza ritmul alergarii sau incearca un curs de spinning.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template