miercuri, 19 noiembrie 2008

O manichiura de invidiat

Ne place sa avem unghii frumoase, deoarece mainile sunt mereu la vedere, fie ca dam bani, fie ca primim bani, cand semnam un act, cand mergem la cumparaturi, cand cioconim un pahar de sampanie, ele joaca un rol important in ce priveste efectul vizual.

Dar ce frumos este atunci cand te chinui o ora intreaga pentru a iti face unghiile si cand aproape sa termini, atingi din greseala alta unghie si toata munca ta din ultima ora se duce pe apa sambetei, sau cand incerci sa repari greaseala, nu reusesti, ci mai rau iti strici si alta unghie pe langa prima; de obicei renunti, stergi toate unghiile si ramai doar cu revolta si o ora pierduta. Pasii te mai jos te vor ajuta sa iti faci singura o manichiura frumoasa, care sa dureze si sa te ajute sa eviti eventualele greseli ce ar putea strica totul in doar o fractiune de secunda.

Pasul 1: Unghii curate ca lacrima: acestea trebuie spalate, curatate, pilate si fara cutile, chiar daca nu esti data cu oja foloseste acetona pentru a indeparta de pe suprafata unghiei diferite uleiuri produse chiar de aceastea.

Pasul 2: Baza: inainte de a pune stratul de oja, este foarte important sa folosim un strat de baza, lacul pentru unghii. Este incolor, ofera un avantaj prin faptul ca protejeaza unghia in a se decolora din cauza pigmentilor din oja, dar si protectie impotriva exfolierii.

Pasul 3: Uscarea: lasa ca lacul sa se usuce foarte bine, astfel eviti aparitia micilor bule de aer ce deformeaza stratul de oja, oferindu-i un aspect buburuzat.

Pasul 4: Netezirea: Usor, cu ajutorul unui deget, atinge marginile unghiilor pentru a descoperi locuri unde nu sunt pilate bine si au ramas mici crapaturi, ce favorizeaza ruperea. Pileaza cu atentie, nu prea tare pentru a nu strica forma unghiei.

Pasul 5: Culoarea: Alege oja care iti place cel mai mult si fara graba picteaza unghiile. Daca aplici doua straturi pentru a obtine intensitatea culorii dorite, atunci lasa timp pentru primul strat sa se usuce bine. Recomand sa nu folosesti ojele cu sclipici, desi sunt foarte atragatoare; sclipiciul din ele este foarta daunator, "mananca" din calciul unghiei, mai ales in cazul in care nu ai pus stratul de baza, si duce cu usurinta la exfolierea ei.

Pasul 6: Stratul de protectie: Dupa ce unghiile sunt gata si uscate bine mai intinde peste ele inca un strat de lac subtire, acest strat protejeaza oja in a nu se desprinde de pe unghii si ii prelungeste viata si pastreaza intensitatea culorii.

Pasul 7: Verifica: dupa cum ai citit si mai sus este important ca unghiile sa fie uscate; dupa ce ai terminat intreaga operatiune, uitate la un serial ori la un film, deoarece acestea au nevoie de cel putin 45 de minute pentru a se usca corect, altfel risti ca atunci cand te inchei la o bluza, sau intinzi mana dupa o carte sa iti strici unghiile atat de usor dupa o munca atat de lunga.

Un ultim sfat: alege primordial calitatea. Ca si in alte domenii ale infrumusetarii calitatea este esentiala. Culori vii gasesti peste tot, dar ooja de calitate, scumpa, va tine mai mult, si nu va contine diferite substante care sa iti atace in timp unghia.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template