vineri, 31 octombrie 2008

Sufleu de ciocolata si cocos

Ingrediente:

* unt, inmuiat la temperatura camerei, si cacao - pentru tapetat bolurile
* 150 ml lapte de cocos, dietetic
* 50 g ciocolata amaruie, rupta bucati mici
* 1 lingura cacao
* 1 lingura amidon
* 50 g zahar tos
* 3 galbenusuri
* 5 albusuri
* zahar pudra pentru presarat

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Incalzeste in cuptor o placa metalica, pe care vei coace sufleurile. Unge cu unt si tapeteaza cu cacao 6 boluri din ceramica, rezistente la temperatura din cuptor. Da-le la rece, in congelator.

2. Intr-un vas mic, neaderent, pune pe foc laptele de cocos, ciocolata, cacaua si amidonul. Fierbe compozitia timp de cateva minute, amestecand incontinuu pana cand incepe sa se desprinda de marginea vasului. Muta compozitia in- tr-un bol larg si pune jumatate din cantitatea de zahar. Lasa sa se raceasca timp de 10 minute si apoi incorporeaza galbenusurile.

3 Bate albusurile spuma, pana cand incep sa-si mentina forma, si adauga zaharul ramas. Continua sa bati albusurile pana cand spuma devine lucioasa. Adauga o treime din cantitatea de ciocolata, amesteca bine, pentru omogenizare, si apoi incorporeaza spuma ramasa. Imparte compozitia in boluri si umple-le pe trei sferturi. Asaza bolurile pe placa si da la cuptor timp de 12-15 minute. Serveste ornat cu zahar pudra.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template