vineri, 31 octombrie 2008

Ingrijirea tenului in sezonul rece

Pentru ca in timpul iernii unele functii vitale ale pielii sunt diminuate, tenul are nevoie de ingrijire speciala, mai ales daca este foarte uscat sau sensibil. Gerul, vantul, schimbarile bruste de temperatura si umiditatea scazuta sunt doar cativa dintre factorii care pot crea probleme tenului, cea mai importanta fiind deschidratarea.


Iata cateva trucuri care te ajuta sa-ti pastrezi tenul frumos toata iarna:

* evita in aceasta perioada sa speli tenul prea des (nu mai mult de doua ori pe zi) iar apa pe care o folosesti nu trebuie sa fie nici rece, nici fierbinte
* nu exfolia fata mai mult de doua ori pe saptamana (daca acesta este grasa au mixt) si saptamanal daca este uscata
* cremele hidratante trebuie aplicate de doua ori pe zi, in strat generos. Cel mai bine este sa le alegi pe cele care sunt si o buna baza de machiaj
* mastile pe baza de apa termala, fructe, aloe vera si vitamine nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa. Aplica-le saptamanal sau de fiecare data cand simti ca tenul are nevoie de hidratare.
* daca stai mai mult in aer liber, aplica pe fata crema cu factor de protectie solara (minim SPF 15)
* nu iesi din casa fara fond de ten pe fata! Rolul lui este sa protejeze intens tenul de factorii de mediu. Iar daca alegi unul cu putere mare de acoperire, tenul tau va arata perfect in orice moment.
* daca tenul tau este foarte uscat si sensibil, inlocuieste crema hidratanta sau antirid pentru noapte cu un ser regenerant. Nu-l aplica in jurul ochilor sau pe buze. Pentru aceste zone ai nevoie de tratamente speciale. Foloseste zilnic o crema de ochi antirid si un balsam sau un ser de buze ultra-hidratant.
* daca ai buzele foarte uscate si deseori crapate sau se exfoliaza, poti incerca un tratament foarte simplu si deloc costisitor. Aplica in fiecarare seara, dupa ce ai demachiat bine buzele, miere de salcam. Maseaza usor cu degetele pentru ca produsul sa intre cat mai bine in piele.
* tenul tau este acneic sau prezinta cuperoza? Cel mai bine este sa ceri sfatul unui dermatolog. Iti va spune exact ce tratamente este bine sa urmezi pentru ca aceste probleme sa nu se acutizeze din pricina factorilor de mediu
* pentru ca in timpul iernii pielea isi pierde din luminozitate, este indicat sa consumi cat mai multe fructe, legume, sucuri naturale si peste. Rolul lor este sa imubunatateasca aspectul tenului.
* Pielea din jurul ochilor se usuca foarte repede si ai deja riduri vizibile? Este bine sa ai mereu la tine un stick hranitor, bogat in vitamine si calciu, pe care sa-l aplici de mai multe ori pe zi.
* exista cateva alimente minune care, consumate frecvent, te ajuta sa previi deshidratarea tenului. Acestea sunt: avocado, uleiul de masline (ambele contin grasimi nesaturate), kiwi si usturoiul (contin multe minerale care intaresc celulele si pastreaza nivelul optim de hidratare)
* nu uita! Soarele din timpul iernii este destul de puternic. Protejeaza-ti tenul cu o crema cu SPF ridicat, iar dupa expunerea la soare foloseste o crema after-sun
* daca din cauza frigului iti apar pe fata pete rosii, aplica comprese cu ceai de musetel. Are proprietati calmante si revigoreaza pielea sensibila
* o masca foarte buna pe care o poti face singura este cea dintr-o lingura de smantana foarte grasa, o jumatate de banana pisata si o lingurita de ulei de masline. Se aplica pe tenul curat, se lasa 15-20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template