sâmbătă, 18 octombrie 2008

Aperitive de toamna - Oua si rosii umplute

Aperitivele preparate cu ingeniozitate sunt intotdeauna apreciate la maxim de invitatii nostrii.

Asadar, de ce sa nu optam de data aceasta pentru un aperitiv usor de preparat, clasic pe care sa-l reinventam dupa bunul plac al imaginatiei noastre.

In acest sens, iti recomandam clasicele oua umplute, la care poti adauga si rosii.



Ingrediente:

- 6 rosii
- 6 oua
- 80 g unt
- 6 triunghiuri branza topita
- 2 bucati ardei verde
- 1 ceapa
- 300 g branza dulce
- 6-8 masline negre
- sare
- piper



Mod de preparare:
Se fierb ouale tari, dupa care se cureta, se taie in jumatate, se scot galbenusurile si se amesteca apoi cu jumatate din cantitatea de unt si branza topita pana se obtine o pasta omogena cu care se umplu jumatatile de albusuri fierte.

Se spala apoi rosiile, se taie si acestea in jumatate, se scoate miezul si se lasa deoparte sa se scurga pana se pregateste pasta de branza.

Se curata ceapa, se taie marunt, se amesteca apoi cu branza si untul si se pune sare si piper dupa gust. Se umplu jumatatile de rosii cu aceasta pasta si se decoreaza dupa imaginatie.

Se aseaza apoi pe un platou jumatatile de rosii si de oua si se servesc la masa dupa ce au fost tinute la frigider timp de de 20 de minunte.

Pofta buna!
Articole din aceasi sectiune:
Vinete gratinate cu rosii si cascaval
Bucharest Food Festival, intre 16 - 19 octombrie
Ardei umpluti cu zarzavat pentru iarna
Zacusca pentru iarna
Castraveti in otet
Panacotta - desert delicios
Tort cu fructe de padure
Salate de toamna
Tocanita cu carne de miel
Toamna se numara...legumele

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template