marți, 7 octombrie 2008

Prajitura Tiramisu

Ador prajiturile si in special ador Tiramisu :). Si de aceea vreau sa va impartasesc reteta mea.
Ai nevoie de un pachet mare de piscoturi. Patru sute de grame de frisca gata preparata, o cutie de mascarpone din comert si un sirop din 4 lingurite de zahar, esenta de vanilie si doua plicuri de ness.

Pasul numarul 1: jumatate din cantitatea de frisca se amesteca delicat cu mascarpone. Pentru un plus de aroma, adaugati vanilie si zahar pudra.

Pasul numarul 2: se ia un vas adanc si se intinde un strat subtire de frisca. Rand pe rand se inmoaie cate un piscot in sirop, fara ca acesta sa se sfarame.

De aici este si mai simplu. Alternati un pat de piscoturi insiropate cu unul de frisca si unul de mascarpone. La final ar trebui sa aveti un tort format din trei paturi de piscoturi si de crema. Pentru un aspect si mai apetisant, fii generoasa cu ultimul strat de frisca. Adauga niste fulgi de ciocolata si poate chiar un pic de cafea solubila.

Delicios si rapid, desertul acesta nu a dat niciodata gres.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template