miercuri, 18 noiembrie 2009

Decorarea mesei de Crăciun

Prin tradiţie, masa de Crăciun este un eveniment important, mult-aşteptat de toată lumea, astfel încât este absolut necesar să ne ocupăm cu atenţie de acest aspect.

Servirea mesei în aceste zile nu se reduce doar la mâncare, ci se asociază cu revederea şi cu reunirea întregii familii.

Iată de ce decorul trebuie să fie cald, familiar, pentru a asocia plăcerea gustativă cu cea vizuală (de revedere, reîntâlnire). Foarte importante în decorarea mesei sunt lumânările. Cele clasice, aşezate în sfeşnice frumos lucrate, vor da camerelor o notă de eleganţă.

Jovialitatea, mai importantă decât eticheta

Crăciunul tradiţional se sărbă toreşte în familie şi, de aceea, aranjamentul casei trebuie să fie vesel, jovial şi mult mai puţin încorsetat de etichetă. Alegeţi feţe de masă viu colorate (alb, roşu, verde) şi veselă simplă sau cu desene micuţe. Altă variantă ar fi cea în care aşezaţi pe masă o faţă de masă într-o singură culoare şi veselă, specială, decorată cu diverse motive specifice Sărbătorilor.

Şi şerveţelele vă pot ajuta să creaţi atmosfera dorită. Pe piaţă se găsesc unele din hârtie în roşu, verde şi alb, dar şi cele din material textil, cu imprimeuri cu Moş Crăciun sau sania sa trasă de reni.

Cel mai important este centrul mesei, loc în care puteţi amplasa o coroniţă, un sfeşnic cu lumânări sau o figurină din ceramică reprezentându-l pe Moş Crăciun.

„Dacă doriţi un decor inedit, recomand un glob mare din sticlă, pictat manual. Un alt aranjament interesant pentru o masă de Crăciun poate fi un brad natural în miniatură, împodobit numai cu globuri de sticlă“, vă sfătuieşte Mariana Gheorghe, directorul departamentului design în agenţia La Noblesse.

"Un aranjament interesant pentru o masă de Crăciun poate fi un brad natural în miniatură, împodobit numai cu globuri de sticlă."

Sursa: evz.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template