miercuri, 18 noiembrie 2009

Ce pui pe masă de Crăciun

Nu uita că bucuria sărbătorilor înseamnă nu doar o masă îmbelşugată, ci şi frumos aranjată


Dacă ai stabilit lista de bucate, e timpul să te gândeşti şi la cum să le aranjezi ca să le pui în valoare. Ca să îţi uşurăm un pic munca şi să te ajutăm în luarea deciziilor, iată câteva din noutăţile pe care le-am descoperit prin magazine.

Farfuriile cu fantezii: desene cu prăjituri, mere şi scorţişoară, cozonac şi lapte. Dacă vrei să investeşti, însă, într-un model pe care să îl ai şi la anul, de sărbători, poţi alege un set „în carouri” sau cu steluţele specifice perioadei.
Un astfel de set de 8 farfurii costă 100 lei. O cană asortată şi un set de şerveţele - 18, respectiv 8 lei. Ca formă, sunt de actualitate farfuriile pătrate. Un aspect important în aranjarea mesei festive îl reprezintă cromatica. E drept că sunt bine cunoscute şi rămân mereu valabile culorile specifice Crăciunului, dar anul acesta poţi „sparge gheaţa” încercând şi nunaţe mai vii, în felurite combinaţii şi cu diverse desene. Roşul este completat, aşadar, de maro, verde pal sau albastru închis.

Dacă nu vrei fantezii, rămâi la modelele simple cu aplicaţii, eventual, de doar câteva dungi alb-negru. La capitolul tacâmuri, în afară de cele de bază, găseşti în magazinele de decoraţiuni interioare fel de fel de accesorii.

Pentru cei care nu vor să încarce excesiv masa, un ornament din brad, în formă de coroană, cu suport pentru lumânări este discret şi foarte elegant. Dacă vrei doar sfeşnic, alege unul cu 3 lumânări. Preţ – de la 137 lei. Toate acestea puse pe o faţă de masă albă, roşie sau cu ornamente de Crăciun fac ca masa ta să arate spectaculos.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template