miercuri, 18 noiembrie 2009

Bradul de Craciun va lumineaza casa

Cateva recomandari privind alegerea si decorarea bradului

Au mai ramas doar cateva zile pana la sarbatoarea Nasterii Domnului, iar pregatirile sunt in toi: mai aveti, poate, de cumparat cadourile pentru cei dragi, de trimis „felicitari", de verificat lista de invitati la petrecere... Si, bineinteles, in casa dvs. trebuie sa lumineze cel mai frumos brad de Craciun.

Ce alegeti?
Alegerea bradului perfect implica, de regula, multa alergatura. Mai intai, trebuie sa stabiliti locul in care acesta va fi amplasat. In functie de spatiu, bradul poate „sta" intr-un colt al camerei, langa un perete sau chiar in mijlocul incaperii (desi va fi destul de incomod sa-l ocoliti de fiecare data), departe de calorifer sau de orice alta sursa de caldura. Spatiul disponibil va „dicta" si dimensiunile bradului.

Cand plecati la cumparaturi, luati-va si o pereche de manusi mai groase (care sa va ajute sa carati bradul, un metru de croitorie (ca sa fiti sigura ca nu va alegeti cu un „pom de iarna" prea mare), o rola de panglica rezistenta (pentru a lega si „impacheta" bradul) si o patura (pentru a nu umple masina/taxiul de cetina). Cumparati un brad cat mai verde (la propriu si la figurat). Cum nu va puteti baza pe sinceritatea comerciantilor care nu au nici un interes sa va spuna cand au fost taiati brazii pe care ii vand, alegeti un „pom" cu cetina in nuante cat mai vii si cu acele bine „prinse" pe crengi, astfel incat sa nu se scuture la prima atingere. Cumparati si un suport care sa aiba suficient spatiu pentru un vas cu apa.

Bradul bea apa
Ajunsa acasa, taiati 1-2 cm din tulpina bradului inainte de a-l fixa in suport si protejati covorul sau podeaua cu o folie de plastic asezata sub brad. Adaugati o jumatate de lingurita de zahar la doua cani de apa in vasul care va potoli setea bradului si acesta va ramane proaspat mai multa vreme. Improspatati apa cat mai des; chiar zilnic, in functie de temperatura din camera. Asigurati-va ca bradul este bine fixat in suport, mai ales daca aveti copii sau animale de companie.

Cum il decorati
Decorarea bradului este unul dintre cele mai frumoase momente ale sarbatorii, la care ar trebui sa participe toti membrii familiei. Explicati-le celor mici ca Mos Craciun este prea batran si trebuie sa ajunga la foarte multi copii si ii este de mare ajutor sa gaseasca bradul deja impodobit atunci cand vine incarcat cu daruri. Incepeti decorarea cu aranjarea instalatiei electrice, urmata de asezarea globurilor si a ghirlande lor de beteala (ce poate fi inlocuita cu siraguri de margele).

Folositi-va creativitatea si impodobiti-va bradutul exact asa cum va place. Unii designeri recomanda folosirea ornamentelor intr-o singura culoare sau in combinatii de maximum doua culori, in timp ce altii spun ca un brad cu stil este unul „cu tema". De exemplu, puteti alege doar ornamente in forma de fluturi sau de reni, spiridusi si Mosi Craciuni etc. Nu uitati sa stingeti instalatia electrica atunci cand mergeti la culcare sau plecati de acasa!










sursa:revistaioana.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template