duminică, 21 decembrie 2008

Mituri si adevaruri despre matreata

Cercetatorii din domeniul frumusetii sunt mereu in cautarea unor solutii cat mai eficiente pentru diferitele tipuri de par si probleme ale scalpului. Matreata este unul dintre cele mai frecvente subiecte aduse in atentie, acesta tema fiind dezbatuta de peste 150 de ani. Specialistii de la P&G Beauty, care lucreaza pentru Head&Shoulders, samponul antimatreata numarul 1 in lume, ne dezvaluie ce este mit si ce este adevar in ceea ce priveste matreata si cauzele aparitiei acesteia.
tei in doar cateva zile.


MIT

Matreata este cauzata de o circulatie sanguina proasta, o dieta neechilibrata si de lipsa curateniei parului.

Matreata este contagioasa.

Persoanele care au matreata cer in general ajutorul unui medic.

Produsele antimatreata trateaza scalpul, dar deterioreaza parul.

"Fulgii" de matreata reprezinta singurul simptom al matretei.

Matreata apare numai la adulti.

Sampoanele antimatreata decoloreaza parul si chiar degradeaza parul vopsit.

Matreata apare mai frecvent la barbati.

Masajul scalpului este cel mai bun mod de a scapa de matreata.



FAPT

Matreata este cauzata de Malassezia, o ciuperca de dimensiuni microscopice, ce traieste in mod normal pe pielea capului si care devine hiper-activa la un moment dat.

Malassezia se gaseste pe scalpul fiecaruia dintre noi. Uneori aceasta devine hiper-activa, generand mancarimi si aparitia matretei. Studiile clinice au aratat ca peste 90% din persoanele care cred ca au pielea capului uscata au, in realitate, matreata.

Persoanele care au matreata cer in general sfatul coafezei si foarte rar ajutorul unui medic.

Produsele antimatreata care contin piritionat de zinc sunt special formulate pentru a actiona delicat asupra parului.

"Fulgii" de matreata, senzatia de mancarime, iritatiile si senzatia de piele a capului uscata sunt toate simptome asociate matretii.

Matreata poate aparea in egala masura atat la adulti cat si la adolescenti. La acestia din urma,apare mai ales datorita schimbarilor hormonale prezente in perioada pubertatii.

Sampoanele antimatreata ce contin piritionat de zinc nu afecteaza parul vopsit mai mult decat sampoanele cosmetice. Pot fi folosite zilnic pentru orice tip de par (inclusiv pentru par vopsit sau tratat cu solutie de permanent).

Matreata apare atat la barbati, cat si la femei.

Masajul scalpului ajuta la exfolierea pielii si indepartarea celulelor moarte, dar nu trateaza pielea in profunzime, ducand la reaparitia matretei in doar cateva zile.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template