miercuri, 17 iulie 2013

O idee traznita de relaxare!


marți, 16 iulie 2013

Raw Vegan Pineapple Strawberry Parfait

If you want to give it a shot you’ll need:
  • 2 cups of young coconut meat
  • 4 cup of chunky pieces of fresh pineapple
  • 4 cups of sliced strawberries (you really only need 1 cup of sliced strawberries, the rest will get blended)
Blend 1 cup of young coconut meat with 3 cups of pineapple (using a Vitamix is ideal for that creamy consistency but a regular food processor works as well) and place at the bottom of your glass. Sprinkle with pineapple chunks on top. Blend the other cup of young coconut meat with 3 cups of strawberries and place on top of the layered pineapple cream and pineapple chunks. For the finish, top it off with the remaining cup of sliced strawberries and voilà!
- See more at: http://theglobalgirl.com/raw-vegan-recipe-low-fat-sugar-free-pineapple-strawberry-parfait/#sthash.CVOnZ4Ex.dpuf

luni, 15 iulie 2013

Remedii naturiste pentru un ten fin

Iti doresti un ten fin si catifelat? Incearca cateva remedii naturiste, la indemana, care folosite in mod constant schimba textura si aspectul tenului tau. Si nu este vorba doar despre o ingrijire corespunzatoare, ci un ten fin si frumos este rezultatul unei alimentatii sanatoase, al consumului ridicat de apa,  al practicarii de exercitii fizice si mai ales al unui somn odihnitor.
Chiar daca in comert sunt o multitudine de creme ce promit un ten fin, nu neglija faptul ca natura ofera toate cele necesare ca sa obtii acelasi rezultat satisfacator. Asa ca daca vrei sa ai grija de pielea ta si sa ai un ten fin si catifelat fara sa aplici pe pielea ta produse ce contin conservanti si vrei sa te bucuri de efecte miraculoase intr-un mod sigur si sanatos, incearca urmatoarele remedii naturiste!
Remedii naturiste pentru un ten fin

Masti pentru un ten fin

 

Masca cu fructe

Fructele au proprietati excelente pentru a mentine pielea fina, moale, neteda si catifelata. Daca tot e vara si ai toate fructele la dispozitie, rasfata-ti tenul cu o masca din fructe. Amesteca in blender o felie de ananas, o felie de pepene galben, un kiwi, o banana, pulpa de portocala si cateva boabe de struguri. Daca ai tenul gras, poti adauga si lamaie. Dupa ce ai pasat fructele bine, tine amestecul la frigider timp de 10 minute. Aplica masca pe fata, gat si decolteu si las-o sa actioneze intre 20-30 minute. Clateste cu apa caduta, iar la sfarsit cu apa rece.

Masca cu ou si miere

Mierea contine multe nutrimente si antioxidanti ce fac pielea fina, catifelata si ii asigura hidratarea necesara. Galbenusul de ou hraneste intensiv pielea si o face neteda si fina la atingere.

Pentru masca cu ou si miere ai nevoie de urmatoarele: un ou, o lingurita de ulei de cocos, o lingura de miere. Intr-un bol bate bine oul, adauga uleiul de cocos si mierea si amesteca bine. Poti lasa masca la frigider toata noaptea si sa o folosesti in dimineata urmatoare. Aplici pe fata si decolteu si lasi sa actioneze timp de 20 minute, apoi clatesti cu apa calduta, iar la sfarsit cu apa rece.

Masca cu banana si piersica

Bananele sunt foarte bune in cosmetica, datorita proprietatilor lor hidratante si nutritive si dau rezultate miraculoase in cazul tenurilor uscate. Tenul devine fin, catifelat si hidratat pentru intreaga zi dupa ce ai aplicat o masca cu banana si piersica.
Ai nevoie de urmatoarele: doua banane, doua linguri de miere, doua piersici decojite. Amesteca intr-un bol bananele cu piersicile si mierea. Aplica pe fata si decolteu si asteapta timp de 15 minute. Clateste cu apa calduta, iar la sfarsit cu apa rece.

Exfoliere pentru un ten fin

Exfolierea indeparteaza celulele moarte si impuritatile tenului, asa ca este un pas obligatoriu de facut saptamanal pentru a obtine un ten fin, catifelat si neted. De asemenea, exfolierea ajuta produsele de ingrijire sa patrunda mult mai bine in piele si astfel au o eficacitate sporita. Nu e nevoie sa cumperi produse de exfoliere din comert, intrucat acasa ai cu siguranta in bucatarie toate produsele de care ai nevoie ca sa-ti faci propriul exfoliant.


Exfoliere cu ulei de masline si zahar

Amesteca ulei de masline si zahar pana obtii o pasta omogena. Dupa ce ai curatat bine fata cu apa calduta, ca sa deschida porii, aplica acest amestec si maseaza usor timp de cateva secunde. Lasa sa actioneze timp de 3-4 minute, clateste cu apa calduta, iar la sfarsit cu apa rece, pentru a inchide porii si a da fermitate pielii.


Exfoliere cu capsuni

Paseaza cateva capsuni si amesteca cu o lingurita de miere, o lingurita de iaurt si o lingura de faina de ovaz. Aplica pasta pe fata, maseaza usor, cu miscari circulare si asteapta sa actioneze timp de 3-4 minute. Clateste cu apa calduta, iar la sfarsit cu apa rece.


Exfoliere cu zat de cafea

Amesteca zatul de cafea cu un albus de ou, aplica pe fata si maseaza usor, cu miscari circulare. Asteapta pana simti ca masca s-a uscat si clateste.
Orice femeie isi doreste un ten fin si catifelat. Iar acest lucru poate fi obtinut usor daca ai grija sa exfoliezi bine tenul, sa-l hranesti corespunzator si sa-i oferi toate substantele nutritive de care are nevoie. Remediile naturiste nu doar ca te ajuta sa te bucuri de un ten fin si frumos, ci sunt o metoda sigura si sanatoasa, deoarece nu contin conservanti ce pot irita pielea in timp.

sursa: divahair.ro

    duminică, 14 iulie 2013

    Reguli generale pentru un gratar reusit

    Vorbind strict despre gatitul la gratar, acesta se face prin plasarea mancarii direct la peste foc. In vechime, aceasta insemna un foc si ceva care sa tina carnea astfel incat sa nu cada in el.

    Astazi avem variante mai complexe, de la gratare de 40 de lei, pana la gratare de sute de milioane. Sunt o sumedenie de variante mai mult sau mai putin sofisticate, dar regulile de baza raman aceleasi, asa ca nu conteaza ce tip de gratar ai.

    Pentru fasii subtiri de carne si preparate de mici dimensiuni precum frigarui, fripturi, cotlete, hamburgeri si hot-dogs, este bine sa porniti focul tare si sa nu lasati mult pe gratar.

    Aceasta inseamna ca trebuie sa stai pe langa gratar si, mai ales, pe langa mancare, pentru ca se gateste foarte repede si trebuie supravegheata. Ca sa va dati seama cat de puternic este focul si caldura pe care o degaja, puneti mana deasupra focului si incepeti sa numarati pana ce caldura devine insuportabila, daca dureaza:
    5 secunde - focul este slab
    4 secunde - focul este mediu
    3 secunde - focul este mediu-puternic
    2 secunde - focul este puternic
    1 secunda - focul este extrem de puternic

    Metoda aceasta este valabila pentru gratar cu gaz sau carbuni. Cand gatiti la foc fierbinte si rapid, focul trebuie sa fie puternic.

    Este un mit acela ca nu ar trebui sa intorci frecvent mancarea pe gratar.Intoarceti friptura atunci cand este necesar. Vreti ca mancarea sa se gateasca uniform si nu puteti face asta la foc direct fara a o intoarce ocazional. Este bine sa si mutati felurile de mancare de pe gratar, folositi tot spatiul de care aveti nevoie, daca mutati bucatile de carne pe o alta parte a gratarului, urmele de gratar se vor vedea mai frumos.

    Fierbinte si rapid nu este cea mai buna metoda pentru toate tipurile de preparate. Pestele, puiul, legumele si fructele se gatesc mai bine la temperaturi mici. Focul mediu este de dorit pentru acest tip de mancaruri. Tot trebuie sa supravegheati aceste preparate, dar le va lua putin ami mult sa se faca din pricina temperaturii scazute.
    Prepararea indirecta a gratarului este atunci cand ai mancarea pe o parte si carbunii pe cealalta parte. Este un fel de copt, insa trebuie sa aprinzi carbunii, deci este mai interesant asa. Folosesti gatirea indirecta pentru bucati mari, precum un pui intreg, fripturi mai mari, bucati intregi de coaste si orice alta mancare ce necesita un timp mai mare de gatire pentru a se gati si in interior.

    Cand este facuta carnea? Acesta este secretul in arta de a prepara gratarul. Exista sfaturi despre cat timp sa lasi anumite carnuri la gratar, adevarul e ca a sti cand este facuta carnea este o provocare. Ce trebuie sa retineti sunt doua reguli pentru un gratar reusit.
    1. Poti gati mai mult, insa nu poti gati mai putin. Ceea ce ne duce la...
    2. Trebuie sa verifici, experienta este cea mai buna metoda de a sti cand este facuta, dar un termometru special este necesar pentru a verifica.

    Aceste chestiuni de baza va vor ajuta sa invatati sa gatiti. Pentru tehnici de baza pentru gatit, amintiti-va de urmatoarele reguli:
    Regula 1: Pastrati intotdeauna curat gratarul pentru a preveni lipirea.
    Regula 2: Dati cu ulei pe mancare, nu pe gratar. Uleiul arde si se evapora la temperaturi mari asa ca nu are rost sa dati cu ulei pe gratar. 
    Regula 3: Intotdeauna luati-va o marja buna de timp, nu-i lasati pe cei din familie sau pe invitati sa astepte.
    Regula 4: Fiti atenti la ceea ce este pe gratar, ca sa nu se arda.
    Regula 5: Nu folositi sticlute de apa cu spray pentru a controla flacarile care se tasnesc uneori din gratar. Acestea sunt cauzate de prea multa grasime si caldura. Taiati excesul de carne, iar atunci cand intoarceti carnea, mutati-o pe alta parte a gratarului. 
    Regula 6: Nu adaugati sosuri indulcite sau marinate la carne sau pe gratar, acestea provoca arsuri preparatelor.
    Regula 7: Tineti gratarul departe de lucruri usor inflamabile precum lichid de aprindere, garduri, casa etc. 
    Regula 8: Condimentati mancarea cu cateva ore inainte de a o pune pe gratar, aceasta face ca aroma sa intre in mancare.
    Regula 9: Folositi instrumentele potrivite pentru gratar.
    Regula 10: Puneti carnea gatita pe o farfurie curata. 

    sâmbătă, 13 iulie 2013

    Fructele de mare - un deliciu la gratar

    Putine mancaruri sunt atat de bune ca fructele de mare la gratar. Crustaceele, in mod particular, pot fi un rezultat spectaculos la gratar, daca stiti ceea ce faceti. Atunci cand vine vorba de crustacee, timpul de gatire este foarte important.
    Scoicile, spre exemplu, pot varia de la gatite perfect, la cauciuc... daca nu se respecta timpul de gatire. Dar nu va lasati intimidati. Gratarul poate transforma crustaceele si molustele scumpe intr-un adevarat rasfat gourmet.

    Crustaceele sunt crabii, crevetii, homarii, iar molustele sunt scoici, stridii, calmar. Calmarii si caracatita reprezinta o subcategorie de moluste, numite cefalopode.

    Pentru a obtine o mancare delicioase, trebuie sa expuneti carnea crustaceelor la foc direct. De exemplu, cand pregatiti la gratar creveti, trebuie sa indepartezi crusta, si sa expuneti crevetii decorticati. Daca ii scoateti din carapace, carnea va prelua din aroma gratarului. Acelasi lucru se intampla si cu scoicile si stridiile, daca le lasati in cochilie, se vor gati ca la abur si nu vor avea acel gust de gratar.

    Ca o regula generala, acest tip de carne ar trebui gatit la foc mediu spre mare. Trebuie gatite repede pentru a pastra sucurile si pentru a evita uscarea excesiva a carnii. Bucatile mici, precum crevetii medii sau scoicile ar trebui puse pe bete de frigarui.

    Timpul este a doua chestiune importanta in gatirea acestui tip de carne. Daca lasati prea mult pe foc, va deveni tare si cauciucoasa. Carnea va deveni opaca si isi pierde suprafata lucioasa, in general, este nevoie de doar putin rumenire de la gratar. La creveti, intreaga suprafata va deveni roz, daca nu sunt prefierti. Ei trebui sa se rumeasca usor, este mai bine sa ii luati de pe foc si sa-i testati ca sa nu stea prea mult pe foc.

    Avantajul gatirii la gratar a molustelor este acela ca se gatesc foarte usor. Daca le puneti pe gratarul incins, vor fi gata in numai cateva minute. Sunt perfecte pentru a servi un aperitiv.

    Toti invitatii vor fi impresionati, iar cat timp ii tineti ocupati cu aceste aperitive, va puteti ocupa de alte preparate.

    Scoicile, stridiile sau midiile trebuie puse pe un gratar special sau chiar pe o bucata de aluminiu (gaurita), ca sa nu  se arda prea tare. Calmarul se prajeste asemenator cu crevetii, nu trebuie sa folositi accesorii speciale.

    Cand cumparati moluste in cochilie, asigurati-va ca acestea sunt inchise bine, cele desfacute nu sunt comestibile. Scoicile, stridiile sau midiile trebuie clatite in apa rece pentru a indeparta nisipul. Gatiti intotdeauna pe gratar la foc mediu spre mare.

    Scoicile de apa dulce trebuie spalate in apa rece si puse imediat pe gratar, cu tot cu cochilie. Le acoperiti cu un capac si le lasati vreo 2 minute, apoi asteptati sa se deschida cochiliile. Cand se deschid, le luati de pe gratar si le serviti.

    Midiile au nevoie de mai multa pregatire. Trebuie curatate foarte bine cochiliile inainte de gatire pentru ca ar putea lua foc acele alge de pe ele. Dupa ce sunt curatate, se gatesc la fel ca scoicile.

    Stridiile se gatesc la fel ca scoicile, cu o singura exceptie. Din pricina formei stridiilor, trebuie sa aveti grija ca sucul din ele sa nu se scurga.  

    Scoicile marine sunt in general cumparate fara cochilie. Sunt perfecte pentru gatit pentru ca aceasta carne are acces direct la aroma gratarului. Dar trebuie avuta atentie ca sa nu se gateasca prea tare si sa se usuce. Cel mai bine le puneti pe un bat de frigaruie, apoi pe gratar si le gatiti la foc mediu-mare, aveti grija sa pastrati niste unt topit prin preajma pentru a le stropi imediat ce le luati de pe gratar. Ca si celelalte moluste, trebuie sa le serviti imediat ce le le-ati luat de pe gratar.

    Cand gatiti crustacee, cel mai bine este sa le indepartati sau spargeti cochilia pentru a intra aroma de gratar in carne.

    Racul vine intr-o mare varietate de forme si marimi, cea mai importanta este diferenta dintre cochilia tare si moale. Cei cu cochilie moale pot fi spalati si pusi direct pe gratar. Sunt facuti atunci cand carnea de pe picioare devine opaca. De obicei dureaza 10 minute la un foc mediu si intorcandu-l o singura data. Cei cu cochilia tare sau cei vii trebuie spalati, iar cei vii trebuie aruncati intr-o oala cu apa fiarta, cu capul inainte.

    Crevetii sunt foarte usor de gatit la gratar, daca sunt prea mici, atunci ii puteti infige in tepuse pentru frigarui ca sa nu cada in foc. Crevetii trebuie intai decorticati inainte de a-i pune pe gratar. In caz ca nu sunt prefierti, atunci ii lasati la gratar pana devin roz. Daca sunt prefierti, deci deja roz, atunci ii lasati pe gratar pana se rumesc usor (doar cateva minute). 

    vineri, 12 iulie 2013

    Alimente sanatoase – Care sunt cele mai sanatoase combinatii alimentare

    Alimente sanatoase – Alimentatia sanatoasa inseamna de fapt, respectarea unor reguli, precum un consum scazut de grasimi, un aport limitat de calorii si diferite combinatii intre alimente.
    Aceste combinatii dintre alimente reprezinta secretul care te mentine in forma si care creste aportul de nutrienti, scrie Prevention.

    Alimente sanatoase – semintele de floarea soarelui

    Expertii recomanda sa adaugi seminte de floarea soarelui crude in bolul cu cereale de dimineata. In acest caz, daca vei adauga o lingura de seminte crude este suficient, deoarece acestea aduc corpului 100% din necesarul de alphaferol, cea mai activa forma de vitamina E, un antioxidant esential pentru mentinerea tineretii.

    Alimente sanatoase – Oua si ardei rosu

    Incearca sa mananci ouale impreuna cu ardei rosu. Jumatate de ardei rosu contine mai mult de 100% din necesarul de vitamina C zilnica. Daca vei adauga o lingura de germeni de grau intr-un pahar de suc de fructe sau legume vei face rost de necesarul de zinc necesar zilnic si nu vei mai avea probleme cu sistemul imunitar.

    Alimente sanatoase – Frunzele de spanac

    Cateva frunze de spanac proaspat adaugate in mancare asigura circa 20% din necesarul de vitamina A, un antioxidant esential pentru organism. In plus, poti sa inlocuiesti cu frunze de spanac proaspat, oricare alte frunze de salata si vei avea ochi sanatosi si minte limpede.

    Alimente sanatoase – Salata verde si somon

    Combina salata verde cu bucatele de somon, chiar si din conserva, deoarece acesta este esential pentru aportul de grasimi sanatoase, iar vitaminele din salata fac absorbtia acestora mult mai usoara.

    Alimente sanatoase – Naut si legume

    Incearca sa mananci naut in combinatie cu rosii sau alte legume bogate in vitamina C. Absorbtia fierului din naut este mult imbunatatita si corpului tau ii va fi bine.

    Alimente sanatoase – Apa si sucul de fructe

    Combina apa cu suc de fructe pentru ca astfel te vei hidrata si completezi aportul zilnic de vitamine. Combinata cu suc de fructe apa este mult mai placuta la gust.

    Alimente sanatoase – Patrunjel si paste

    Adauga patrunjel proaspat in paste si vei suplimenta aportul de vitamina K, mai ales in dietele vegetariene. In plus adaugi un plus de vitamina C in dieta zilnica.

    Alimente sanatoase – Supele si fasolea

    Amesteca cateva boabe de fasole in supele de zarzavat. Cresti nivelul de proteine si adaugi o sursa de fibre, care ajuta la mentinerea sub control a colesterolului si are rolul de a mentine sanatos tubul digestiv.

    Suc de struguri si apa minerala

    Fa combinatii intre sucul de struguri si apa minerala carbogazoasa. Vei obtine cea mai tonica bautura si vei aduce un plus de resveratrol, unul din cei mai activi antioxidanti cunoscuti.
    Pune lamaie in ceaiul verde, pentru ca acesta este plin de antioxidanti, iar lamaia potenteaza absorbtia lui in organism.

    joi, 11 iulie 2013

    Cum gatesti pestele la gratar

    Pestele este foarte bun pentru gratar, caldura directa gateste pestele rapid, usor si fara sa-l usuce. Pestele la gratar este foarte aromat si suculent. Ca pestele sa iasa bine, este bine sa-l ungeti cu putin ulei ca sa nu se lipeasca.
    Pregatirea pestelui la gratar este usoara si rapida. Literalmente poti gati la gratar un peste in cateva minute, ceea ce inseamna ca este perfect pentru o masa rapida (cu conditia sa pregatiti repede si focul pentru gratar). Inainte de cina poti lasa pestele intr-o marinata, ca sa ii dai mai multa aroma si intre timp pregatesti focul pentru gratar.

    Cand este facut pestele?
    Partea cea mai dificila la gatirea pe gratar a pestelui este sa stii cand este facut. Aceasta este in general cea mai grea parte. Cand pestele este facut, carnea se va despinde cu furculita ca niste fulgi si va arata opaca. Daca vreo parte a carnii este inca sticloasa si translucida, atunci nu este facuta. Nu trebuie sa serviti niciodata peste nefacut. Nu doar ca este periculos, dar s-ar putea ca cel care gusta carnea de peste sa renunte la ea. Pentru a va usura situatia, incepeti intotdeauna cu cotlete sau file-uri de peste care au o grosime uniforma, si in felul acesta capatati si experienta. Daca aveti un cotlet care nu este uniform, puteti sa-l taiati in doua. Puneti partea mai groasa intai si cand este facuta pe jumatate, puneti pe gratar bucata mai subtire. In acest fel veti avea pestele gatit perfect, fara sa ardeti vreo parte.



    In general, cumperi peste intreg, file sau cotlete. Fileurile va vor da ceva batai de cap pentru acestea au tendinta de a se rupe cel mai repede. Insa daca ungeti fileurile de peste si le intoarceti doar cand este nevoie, nu ar trebui sa se rupa. Cand le intoarceti, manuiti-le cu atentie si lasati-le pe gratar pana cand sunt facute, nu le mai mutati.  Va dati seama cand sunt facute atunci marginile sunt opace si se desprind ca niste fulgi. Cotletele si pestii intregi se tin mai bine dar dureaza mai mult pana se gatesc. Daca gatiti peste intreg, puneti in interior felii de lamaie ca sa dea aroma, dar si ca sa intre mai bine caldura degajata de gratar.

    Tineti niste suc proaspat de lamaie prin apropiere si niste unt, ca sa puteti unge pestele cat sta pe gratar si pentru a adauga aroma si a pastra peste umed. Insa nu uitati sa untul se arde usor, asa ca nu il folositi in exces. 

    sursa: gustos.ro

    miercuri, 10 iulie 2013

    5 obiceiuri nesanatoase pentru parul tau

    Nu clăteşti bine balsamul

    Nu poţi presupune că balsamul poate face treaba unui produs fără clătire! Chiar dacă e potrivit pentru părul tău, reziduurile pot îngrăşa părul! Clăteşte-te foarte bine, de mai multe ori, cu apă din ce în ce mai rece, pentru ca părul să rămînă neted (prin închiderea cuticulei) şi strălucitor.

    Peria ta este murdară

    Cu fiecare periaj, accesoriile colectează reziduuri de produse pentru coafat, sebum de pe scalp şi praful depus peste zi. În unele cazuri, folosirea unei perii murdare poate provoca iritaţii la nivelul scalpului. Spală accesoriile săptămînal – cufundă-le în chiuveta plină cu apă caldă şi şampon şi scoate firele rămase între peri cu coada ascuţită a unui pieptene.

    Risipeşti produsele

    Faptul că foloseşti un sfert de flacon de balsam ori mască odată nu înseamnă că ai parte de o mai bună hidratare. La rădăcina părului nu este nevoie de balsam, întrucît sebumul se ocupă de hrănirea bazei, iar dacă torni prea mult, rişti să îmbibi şi scalpul. În plus, clătirea va fi mult mai anevoioasă!

    Prinzi părul în acelaşi loc

    Dacă ai senzatia că firele rebele mult mai scurte sunt un semn al regenerării capilare, se poate să te înşeli. Dacă acestea au cam aceeaşi lungime, este foarte posibil să fie vorba de fire rupte din cauza cozii prinse mereu în acelaşi loc şi cu accesorii dure. Pentru a preveni ruperea, stabileşte un program strict: leagă-ţi părul o zi da, una nu, şi mereu în altă poziţie (sus, jos, într-o parte etc.).

    Ai un tic cu părul...

    Fie că obişnuieşti să-l ronţăi sau îl înfăşori pe degete, îţi pui părul în pericol – firele rebele, cele rupte sau vîrfurile tocite sînt probleme minore, dar se poate ajunge chiar la alopecie, avertizează specialiştii. Prinde-ţi părul într-o coadă împletită atunci cînd eşti stresată ori concentrată, pentru a evita să te răzbuni pe el!

    sursa: cosmopolitan.ro

    marți, 9 iulie 2013

    Sfaturi pentru avea mereu o stare de bine!

    Stiai ca depresia poate fi si efectul unei carente de vitamine? Sau ca poti sa-ti ridici moralul cu untura de peste? Avem, de la natura, cateva "motive" de veselie...
    Ce mancam impotriva tristetii?Rasfat si relaxare
    • Masaj. Programeaza-ti cate 20 de minute de masaj, de doua ori pe saptamana. Masajul reduce secretia de cortizol, hormonul stresului, sporind numarul si viteza conexiunilor neuronale.
    • Asculta muzica. Meloterapia este folosita de multe ori in tratamentul aplicat pacientilor care sufera de depresie. Alaturi de alte terapii ocupationale (pictura, modelarea, muzica), ajuta persoanele introvertite sa se exteriorizeze. Terapia se bazeaza in general pe muzica simfonica, piesele alerte, de exemplu Brahms (Dans ungar), dar orice muzica e buna, cu conditia sa iti inspire momente vesele de viata.
    Lumea medicala s-a pus de acord: sentimentele de bucurie si fericire ne ajuta sa traim mai mult si mai sanatos. Din pacate, optimismul nu este intotdeauna suficient pentru inducerea starii de bine. E nevoie si de cateva trucuri naturale pentru alungarea tristetii, usor de gasit si de pus in aplicare.

    3 pilule pentru spirit
    • Citeste o carte despre visuri si indeplinirea lor ("Alchimistul" lui Paulo Coelho) sau una amuzanta ("Manuscrisul anonim", de Debra Ginsberg), mergi cu prietenii la un film distractiv ("Smart People", o noua productie Miramax, cu Dennis Quaid si Sarah Jessica Parker).
    • Da o mana de ajutor. Implica-te intr-o actiune de caritate, de voluntariat, planteaza copacei, ajuta-ti o prietena care are copil (fii baby-sitter pentru o zi sau cateva ore), ofera-i unui prieten o mana de ajutor la curatenie, decorarea casei etc. Sunt activitati in care formezi legaturi emotionale puternice cu ceilalti, care iti aduc bucurie si implinire.
    • Reaminteste-ti de clipele fericite. Inchide ochii si gandeste-te la o amintire frumoasa, vizualizeaz-o si retraieste-o. Corpul tau va elibera serotonina, scazand in acelasi timp nivelul de stres.
    9 bunatati care te inveselesc
    Mananca putin si des (5-6 mese pe zi). Limiteaza consumul de cofeina si bauturi carbogazoase, care iti consuma calciul din organism. Evita pe cat posibil hrana procesata industrial.
    • Pestele. Putin ulei de peste in regimul alimentar pare a fi cel mai promitator tratament impotriva depresiei. Aceasta este concluzia unor dieteticieni australieni, de la Universitatea din Sydney. Dupa opinia lor, acizii grasi omega-3, care se gasesc in peste, dar si in anumite cereale si alune, alunga depresia. Acestia sunt implicati in functionarea normala a sistemului nervos si reglarea dispozitiei, atentiei si memoriei. Dar acest tip de grasimi au un rol important si in tratarea bolilor de inima, artritei, diabetului, bolilor autoimune, ba chiar si a cancerului! Cele mai bogate surse de omega-3 sunt algele, animalele care mananca alge (crevetii) si pestii rapitori, care se hranesc cu creveti. Asadar, mancati somon, sardele sau ton proaspat, de cel putin trei ori pe saptamana.
    • Merele sunt remedii eficiente impotriva depresiei. Contin multa vitamina C, dar si antioxidanti.
    • Branza contine o substanta chimica (feniletilamina) care ajuta la eliberarea endorfinelor, cunoscute ca hormoni ai fericirii.
    • Busuiocul este o planta aromata folosita de antici (Grecia si Egipt) pentru condimentarea mancarurilor, ca si in terapia Ayurveda, pentru capacitatea ei de a inlatura tristetea si oboseala.
    • Cuisoare. Acest condiment nelipsit din retetele bunicii este folosit din cele mai vechi timpuri in multe bucatarii europene si orientale, pentru aroma speciala si calda. El nu stimuleaza doar papilele gustative, ci si secretia de serotonina. Poti sa-l consumi si ca infuzie - lasa cateva cuisoare in apa fierbinte, timp de 5 minute. Indulceste ceaiul cu miere si bea-l cald sau rece.
    • Nucile de caju sunt o sursa importanta de vitamine B, cu toate beneficiile aduse de acestea.
    • Usturoiul este evitat de multa lume din cauza mirosului neplacut, dar specialistii germani ni-l recomanda pentru ameliorarea starilor de anxietate si a celor de tristete.
    • Bananele contin alcaloizi cu efect benefic asupra psihicului si sunt o importanta sursa de vitamina B6.
    • Ciresele nu sunt doar niste fructe apetisante, dar contin si o substanta numita antocianina, care se pare ca alunga stresul. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan sustin ca 20 de cirese in dieta zilnica sunt foarte eficiente in tratarea depresiei.

    duminică, 7 iulie 2013

    Ghidul incepatoarei in arta culinara

    n materie de gatit, oricand poti descoperi lucruri noi, dar unele reguli sunt de baza.
    Prepararea legumelor, o prioritate
    Nu e greu sa mergi la piata si sa cumperi cinci feluri de legume, apoi sa le speli bine cand ajungi acasa si, la final, sa le tai bucatele, sa le asezonezi cu putin otet si ulei, apoi sa le servesti pe post de salata. Dar daca reusesti sa le si prepari calde, nu crezi ca vei castiga puncte in plus in fata celor pentru care vei gati?
    Multe dintre legume sunt mai sana­toase proaspete, dar aroma lor se va imbunatati daca sunt putin preparate termic. Este vorba despre mazare, fasole verde, morcovi, conopida, broccoli, spa­ranghel, dovlecel. Scoate ce e mai bun din ele tinandu-le cateva minute fie in cuptorul cu microunde, fie intr-o tigaie de teflon unde le perpelesti putin. Mai poti sa le tii la abur, intr-o cratita cu capac.

    Daca nici una dintre variante nu te inspira, adopta o metoda general valabila: transforma legumele intr-un delicios sote! Ai nevoie de legumele curatate si spalate bine, un strop de ulei sau o lingurita de unt, condimente dupa gust sau un catel de usturoi (merge foarte bine cu morcovii, de exemplu).
    In ce recipiente gatesti?
    Ca orice incepatoare in ale bucatariei, poate esti tentata de seturile de oale si tigai colorate, la pret bun, cu calitati estetice. Insa, in realitate, cum iti va putea spune orice gospodina cu experienta, nu le vei folosi pe multe dintre ele.
    Oalele care iti trebuie sunt cele bine facute, eventual din teflon (desi sunt mai scumpe, isi merita cu prisosinta banii, vei vedea cand ti se va intampla prima data sa arzi ceva in ele si vei putea sa le cureti fara efort!). Capacele lor pot sa fie din sticla (sa vezi ce se intampla sub ele), iar cratitele sa nu aiba manerele de plastic (nu le vei putea folosi pentru manca­rurile gatite la cuptor).

    Accesoriile necesare sunt lingurile de lemn, cutitele care taie bine (speciale pentru legume si carne), fundurile de lemn (sau mai practicele de plastic, cu sant special pentru scurgerea zemurilor), manusa termoizolanta si... ambitie. Nu in ultimul rand, proviziile pentru gatit nu ar trebui sa-ti lipseasca din camara.
    Din ce faci o salata buna?
    Nu uita: salata si alte frunze verzi isi pastreaza intacte caracteristicile bene­fi­ce daca le rupi cu mana, nu le tai cu cutitul.

    Ridichile din salata trebuie spalate, apoi curatate, ceapa verde se curata de mustati si se scurteaza frunzele verzi, folosindu-se doar partea tanara. Cumpara salata verde cat mai proaspata (fara nervuri groase la frunze). Uleiul si otetul se adauga dupa ce ai taiat si combinat toate ingredientele (fereste-te de otetul din mere, caci schimba gustul salatei), iar sosurile se fac intotdeauna separat.

    sursa: avantaje.ro

    Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template