joi, 19 decembrie 2013

Top 10 alimente care ard grasimile

De cate ori nu ti-ai dorit sa ai parte de o masa copioasa fara sa suferi apoi din pricina kilogramelor in plus ori a grasimilor depuse pe abdomen sau pe coapse? Trebuie sa stii ca specialistii in nutritie au facut o lista cu alimente-minune, pe care le poti consuma in diverse combinatii, fara sa-ti mai faci griji pentru silueta ta. In plus, substantele continute de acestea sunt benefice pentru functionarea organismului si contribuie la mentinerea nivelului optim de energie. Afla si tu, in continuare, care este topul 10 al alimentelor care ard grasimile.

Lactatele, cerealele integrale si mirodeniile ard grasimile! 

1. Branza de capra este unul dintre alimentele care te ajuta sa iti mentii silueta. Motivul il reprezinta faptul ca acest tip de branza contine acid linoleic, care are rolul de a arde grasimile din organism si care contribuie la mentinerea echilibrului trigliceridelor si al colesterolului. Este binecunoscut faptul ca acesta din urma se imparte in doua categorii: colesterol bun (HDL) si colesterol rau (LDL). Daca vei consuma branza de capra in loc de alte produse de acest gen, nivelul HDL va creste simtitor.

2. Iaurtul slab are un continut scazut de grasimi, in schimb, contribuie la mentinerea echilibrului florei intestinale si asigura sanatatea aparatului digestiv. In acest mod, vei fi ferita de cresterea in greutatea cauzata de problemele legate de tranzitul intestinal. In plus, daca vei consuma 200 de grame din acest aliment zilnic, vei observa o crestere a imunitatii organismului.
3. Quinoa este o cereala care nu trebuie sa lipseasca de pe lista ta de alimente, daca vrei sa scapi de grasimea din organism. Istoria acestei plante incepe in America de Sud, unde incasii o numeau "cereala-mama". Ea contine cantitati ridicate de calciu, fier, cupru, potasiu, magneziu, seleniu, zinc si iod. De asemenea, este bogata in proteine, si in vitamine precum A, B, C, D, E si K. Trebuie sa stii ca ea inlocuieste cu succes alimentele bogate in amidon, precum orezul. Fie ca o vei consuma sub forma de germeni ori sub forma unei garnituri preparata la abur pentru a completa un meniu alaturi de o portie de carne slaba, quinoa iti va aduce numeroase beneficii.
4. Ovazul este una dintre cerealele care ard grasimile din organism, contribuind cu succes la scaderea nivelului de colesterol rau. In plus, un consum regulat de ovaz te va ajuta sa iti mentii greutatea ideala, gratie capacitatii sale de a-ti da senzatia de satietate. Asadar, consuma in fiecare dimineata 100 de grame de ovaz impreuna cu iaurt sau cu lapte degresat. In acest fel, vei scapa de senzatia de foame care poate aparea intre mesele principale si care te poate ispiti sa consumi diverse alimente cu potential daunator pentru silueta si pentru sanatatea ta.

5. Ceapa si usturoiul: aceste legume cu gust pregnant si miros intepator, sunt adevarate minuni ale naturii in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. Datorita lor, iti poti mentine grasimile si zaharurile din organism sub control.
6. Ardeiul iute te ajuta sa arzi calorii! Consumul acestui aliment la una dintre mesele principale va contribui cu succes la scaderea in greutate, gratie gustului sau iute, care accelereaza metabolismul si reduce pofta de mancare. In plus, substanta continuta de ardeiul iute, capsaicina, contribuie la scaderea colesterolului rau din organism. Totusi, trebuie sa ai grija la consumul de ardei iute daca suferi de afectiuni gastrointestinale, pentru ca acesta le poate agrava.

7. Rodiile sunt fructe cu un gust acrisor, placut, care joaca un rol foarte important in reducerea grasimii corporale. Fie ca preferi sa le consumi ca atare ori iti place sa bei suc de rodii, beneficiile nu vor trece neobservate. Obezitatea, diabetul zaharat si afectiunile cardiace cauzate de colesterolul crescut sunt doar cateva dintre riscurile pe care le poti elimina daca vei manca si tu aceste fructe.
8. Scortisoara este un condiment cu un gust placut, a carui aroma te poate binedispune daca il adaugi in cafea dimineata sau in deserturile servite dupa pranz. Un alt motiv pentru care ar trebui sa consumi aceasta mirodenie il reprezinta proprietatea acesteia de a reduce pofta de mancare. Pentru aceasta, poti consuma in fiecare dimineata cate o lingurita de scotisoara in combinatie cu miere naturala de albine. Drept urmare, nu vei mai fi ispitita de un mic dejun copios sau de gustarile periculoase dintre mese.

9. Piperul rosu are un gust specific, fiind mai dulce decat celelalte tipuri de piper, dar in acelasi timp, mai iute. Din acest motiv, ca si alte condimente, el te va ajuta sa arzi calorii si iti va reduce apetitul.
10. Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale de scadere a nivelului grasimilor din organism. Printr-un proces de ardere numit termogeneza, el reuseste sa iti accelereze metabolismul si sa te scape de lipidele nedorite, mai ales de cele din zona abdominala. Pe langa aceste proprietati, ceaiul verde este si depurativ, si antioxidant, ceea ce inseamna ca te va scapa de toxinele din organism si iti va asigura un nivel ridicat de energie pe durata intregii zile. Ai grija insa pentru ca, din aceste motive, nu este indicat sa il consumi seara, inainte de culcare.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template