marți, 1 septembrie 2009

Tendinte in moda toamna iarna 2009-2010

Cum problema recesiunii devine din ce in ce mai apasatoare printre mai marii designeri, pentru colectiile toamna-iarna 2009-2010, aceastia vin cu „antidotul” perfect: de la piesele vestimentare clasice, „timeless”, la jachetele din piele Balmain, rochiile din materiale pretioase, o reintoarcere nostalgica la moda anilor 40, umerii supradimensionati si culorile neon ale anilor 80, rochii fatale intr-un rosu seducator.

40’s mood
Definita de problematica celui de-al doila razboi mondial, moda anilor 40, era strans legata de recesiunea din care tocmai se iesise, de aici si look-ul auster, materialele precum stofa, tweed-ul.

Casele de moda Prada, Dolce & Gabbana, Lanvin, Louis Vuitton, au captat esenta acelei perioade prin deux-pieces-urile in nuante de maro, ton pe ton, accesorizate cu extravagante gulere din blana , curele pentru a evidentia o talie de viespe si pantofi platforma.

80’s style
De cateva sezoane, designerii nu se mai satura de inspiratia venita din perioada extravagantilor ani 80. Umerii devin din ce in ce mai supradimensionati, culorile sunt din ce in ce mai puternice.

Si de parca nu ar fi fost suficient, sezonul acesta, rochiile party sunt mai sexy ca niciodata multumita Donatellei Versace. Potriveste aceste culori neon cu nuante neutre pentru a bloca impactul pe care il creeaza.

Sursa: avantaje.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template