marți, 1 septembrie 2009

Piept de pui "Cordon bleu"

Ingrediente (4 persoane):

  • 2 bucati de piept de pui
  • 150 g cascaval
  • 100 g jambon (sau kaizer)
  • 2 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 5 linguri cu pesmet
  • 50 g unt
  • 150 g smantana
  • 4 linguri cu vin alb
  • sare, piper

Se taie pieptul de pui in doua, obtinand patru jumatati care se bat cu grija, pana cand se aplatizeaza suficient. Pe fiecare bucata se asaza o felie de cascaval si, peste ea, una de jambon, kaizer (sau orice alt gen de sunca, afumata sau nu).

Se ruleaza carnea in jurul umpluturii, se preseaza cu mana, ca sa nu se desfaca, se presara cu sare si piper, se trece prin faina, oua batute si pesmet si se prajeste in untul incins in prealabil.

Untul ramas dupa prajirea pieptului de pui se dilueaza cu cateva linguri cu vin alb si cu 150 g de smantana proaspata (e important ca smantana sa nu fie acra). Se presara un pic de sare si se da intr-un clocot. Puiul "Cordon bleu" se serveste insotit de acest sos.

  • Sugestie: Ca garnitura, merg excelent cartofii prajiti sau la cuptor, presarati cu patrunjel verde.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template