duminică, 16 octombrie 2011

Elfii

Elfii au puteri magice ...


Elfii sunt fiinte fabuloase din mitologia nordica, care au patruns cu timpul în folclorul nord european, în legendele scandinave, germane şi englezeşti. Ei se aseamănă cu nimfele din mitologia greacă şi cu viliile şi rusalkiile din mitologia slavă.
Elfii sunt niste creaturi scunde, firave, cu ochi mari şi urechi ascuţite, gură-botic, bărbie lungă.
La origine, elfii erau nişte zei minori ai naturii şi ai fertilităţii, fiind înfăţişaţi de obicei ca nişte tineri bărbaţi şi femei, ce trăiesc în păduri, fântâni, iar uneori sub pământ. Ei au puteri magice.

Elfii sunt dusmanii zânelor si ai spiridusilor. Ei ii inspaimanta pe locuitorii Padurii Fermecate.
Am auzit ca odata, in timpul unei proiectii la Cinematograful din padure au rapit niste zâne-mici, pe care le-au dus departe, in scorburile lor. Le-au luat aripile pentru a extrage din ele pulberea de stele, ca sa o vanda capcaunilor pe bani multi si apoi le-au eliberat.
Zânele-mici au plans pentru ca praful de stele le ajuta sa zboare. Necajite au pornit spre casa si au povestit celorlalte zâne ce au patit.
Locuitorii padurii s-au suparat foarte tare si au hotarat sa-i pedepseasca pe elfi. Au pregatit o strategie de atac si au mers la grotele elfilor. Acolo Zânele au tesut cu baghetele lor magice o plasa subtire in care au capturat toti elfii. Au cautat aripile zânelor-mici si le-au luat.
Elfii au fost invinsi, dar nu au invatat nimic din aceasta poveste. Inca le pandesc pe zâne si vor sa le fure praful de stele.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template