duminică, 30 octombrie 2011

Culori care te pot ajuta in situatii dificile:

Culorile ne ajuta sau, din contra, ne pot pune bete in roate. In momente de panica, de furie, de confuzie, adoptarea unei anumite culori poate face ca cerul tau se se insenineze, iar soarele sa rasara. Ganditi-va cat va binedispune un pulover galben sau o rochie rosie. Afla ce culori poti folosi in avantajul tau in functie de situatia dificila pe care o traversezi.

Inaintea unui examen sau a unei intalniri importante, te poti simti tensionata, stresata, iti este teama de un esec, nu ai incredere in tine. Este momentul sa te imbraci in rosu. Rosu este o culoare calda, iti poate da energie si siguranta de sine.

Inaintea unei intalniri dintr-un mediu ostil, necunoscut, te simti inspaimantata la gandul atitudinii agresive a celor pe care ii vei infrunta. Din nou, culoarea indicata este rosu. Iti va spori increderea in tine, dar si nepasarea in legatura cu ceea ce cred altii despre tine.

Intr-o situatie care pare fara iesire, te poti simti disperata, agasata, neputincioasa, neputand face altceva decat sa astepti. Oranjul iti va da rabdare, o anumita serenitate, iar asta te va face sa reactionezi mai bine.

Atunci cand esti infuriata, simpla mentiune a unor lucruri, situatii sau persoane te scoate din minti. Iar asta, in primul rand, te oboseste si te intristeaza. Oranjul se va dovedi iarasi folositor intrucat te va calma si-ti va da si energia necesara pentru a actiona in mod just si corect. Portocaliul este un bun sfatuitor.

Atunci cand nu poti lua o decizie sau nu poti obtine o pozitie la care tanjesti, totul iti pare foarte complicat si totul te deprima. Ai nevoie de albastru. Culoarea aceasta iti va aduce profunzimea necesara unei analize reale a situatiei pe care o traversezi, dar si calmul necesar. Te vei simti usurata, iar povara nu va mai parea atat de mare.

Atunci cand te simti singura sau izolata, esti deprimata si crezi ca nu ai cum schimba situatia, ca nu poti reface legaturile cu ceilalti. Albastrul te va ajuta, aducandu-ti linistea necesara si claritate in gandire pentru a gasi modalitati de a schimba situatia actuala.

Atunci cand te simti pierduta si nu stii ce e de facut, nu reusesti sa gandesti corect, esti confuza. Te-ar ajuta culoarea verde pentru a putea decide care sunt lucrurile cele mai importante pentru tine si pentru a capata detasarea necesara unei analize corecte.

Cand simti ca esti foarte emotiva, esti foarte bulversata. Nu poti duce nimic pana la capat, la munca este un dezastru, nu mai esti stapana pe tine, parca altcineva este. Verdele iti va da liniste interioara, stapanire de sine si va atenua emotivitatea excesiva de care suferi.

Cand iti faci autoanaliza si nu-ti place ceea ce vezi, simti impulsul de a te izola de lume, de a te ascunde, esti trista si-ti lipseste curajul de a iesi din aceasta stare. Violetul iti va prinde bine, iti va aduce energie spirituala, care te va face sa te deschizi catre lume si sa te accepti mai usor, cu bune si cu rele.

Cand esti asaltata de ganduri sumbre, te simti incoltita. Ai numai perspective sumbre in cap, scenarii apocaliptice din care ti-e imposibil sa iesi. Viitorul pare negru. Adauga putin galben si optimismul va reaparea, norii se vor imprastia, iar mintea ta se va limpezi.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template