duminică, 13 decembrie 2009

Cum sa previi cresterea in greutate de sarbatori

Lunile de iarna inseamna zile mai scurte si nopti mai lungi, insa este si perioada din an cand acumulezi si cateva kilograme in plus. Este posibil sa nu observi acest lucru deoarece porti haine groase.

Exista cativa pasi pe care ii poti face pentru a preveni aceasta crestere in greutate in sezonul rece.

Redu cantitatea de zahar si grasimi pe care le consumi zilnic si fereste-te de petrecerile din vacanta. Nu uita ca trebuie sa mai arzi si cateva calorii in plus, chiar daca vremea te impiedica sa mai faci plimbari seara sau jogging. Urca pe scari cand ajungi acasa (uita de lift), ori parcheaza masina ceva mai departe cand vii la serviciu si mergi putin pe jos. Chiar daca este frig, exercitiile fizice iti fac bine.

  • Atunci cand mergi in vizita, nu te sfii sa intrebi gazda despre ingredientele folosite la prepararea felurilor de mancare. Unele “gustari” pot fi preparate cu grasimi saturate sau cu substitute alimentare. Explica-i acesteia ca iti supraveghezi greutatea pentru a nu se simti jignita in cazul in care refuzi sa gusti din preparatele sale.

  • Alege-ti alimentele pe care le consumi cu grija. Incearca sa reduci cat mai mult cantitatea de dulciuri chiar daca este sezonul lor.


  • Alege sa consumi fructe si legume. Daca la petrecerea la care mergi se servesc fructe sau legume proaspete, nu-ti refuza o portie dubla. Fructele si legumele sunt, in general, sarace in calorii, constitiue o buna sursa de fibre si nu contin grasimi (exceptie facand aici avocado si nuca de cocos – care contin grasimi nesaturate). Ai grija la legume. Daca au fost fierte, prajite sau facute la gratar este posibil sa li se fi adaugat grasimi pentru un plus de savoare.

  • Mananca inainte sa mergi la o petrecere. Opteaza pentru un sandwich sau o cana cu lapte. Daca mergi la petrecere cu stomacul gol, este foarte probabil sa mananci mai mult.
  • Nu astepta sa vina sarbatorile ca sa incepi sa-ti faci griji pentru silueta. Aceasta preocupare trebuie sa o ai tot timpul. Incearca sa slabesti cam o jumatate de kilogram pe saptamana inca din luna octombrie.

  • Cantareste-te cat mai des. Este posibil ca atunci cand te cantaresti des sa iti doresti mai mult sa mai scapi de cateva kilograme sau sa iti pastrezi greutatea pe care o ai daca esti multumita de aceasta.

    Daca urmezi aceste sfaturi si faci cat mai multe exercitii fizice in timpul sarbatorilor de iarna, iti va fi mult mai usor sa arati bine anul urmator.
  • 0 comentarii:

    Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template