miercuri, 9 decembrie 2009

Aranjarea mesei de Craciun

Felul cum aranjam masa de Craciun are un rol aproape la fel de important ca si mancarea pe care o asezam pe masa. Se stie ca atmosfera, culorile, decoratiunile pot influenta nu numai starea de spirit, ci si pofta de mancare. Va propunem in cele urmeaza trei idei de aranjare a mesei de Craciun.

Culoarea asociata in mod traditional cu Craciunul este rosul. Haina lui Mos Craciun este rosie, asa ca multe din decoratiunile de Craciun au imprumutat aceasta culoare: globurile, luminitele si alte decoratiuni pentru brad. La decorarea mesei de Craciun, putem asorta lumanarile, servetelele si alte mici accesorii de masa intr-o atmosfera festiva, plina de veselie si culoare. Un aranjament floral va completa tabloul. Vom folosi o fata de masa alba, pentru a crea contrastul necesar. Rosul este o culoare ce sporeste apetitul, dar este si culoarea pasiunii, astfel ca acest model de aranjare a mesei este perfect pentru o atmosfera intima, pentru un Craciun in doi sa intr-un cerc restrans de prieteni. Meniul de Craciun va include feluri de mancare vor fi savuroase si imbietoare.

Aranjarea mesei de Craciun cu rosu

Un alt element simbolic al sarbatorilor de iarna este albul zapezii. Decoratiunile de masa albe se imbina cel mai bine cu argintiul si impreuna sunt puse in valoare de cateva nuante de bleu. Atmosfera astfel creata este foarte eleganta si plina de stil. Se vor potrivi mancaruri suave si gusturi delicate. Ne vom impresiona invitatii prin stil si rafinament.

Aranjarea mesei de Craciun cu alb

Auriul este o nuanta imbietoare, potrivita pentru o masa festiva in familie. Il putem imbina atat cu nuante aprinse de rosu, cat si cu linii mai delicate, cum ar fi verdele unei crengute de brad. Vom asorta fie o fata de masa alba, fie intr-o nuanta pastelata de crem sau roz.

Aranjarea mesei de Craciun cu nuante de auriu

Pentru a completa atmosfera de vis, vom aseza masa langa brad, in apropierea semineului impodobit de Craciun si vom aseza pe ea cele mai alese bucate traditionale de Craciun.

sursa: pofta-mare.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template