luni, 19 octombrie 2009

Toamna si pentru parul tau

Ce sa faci pentru parul tau

1. Nu-l mai spala atat de des
Vara vrand – nevrand il spalai mai des, chiar zilnic. Ba erai la mare, ba mergeai la piscina, sau pur si simplu pentru ca transpirai mai mult. E momentul sa raresti spalatul pe cap, la cateva zile. De altfel, de ce il speli, de ce se ingrasa mai repede. Spala-l mai rar si producerea de sebum o sa revina la echilibrul firesc.

2. Da-i o pauza
Il indrepti cu placa in fiecare zi? Sau folosesti des ondulatorul? Chiar si simpla periere in timp ce dai uscatorul la maximum ii produce traume. Lasa-l sa mai respire! Da-i o perioada de relaxare, in care sa reduci la minimum stresul lui mecanico-termic.

3. Tratament intensiv
Balsam dupa fiecare spalare si tratament o data la doua saptamani este tot ce are nevoie parul tau ca sa redevina matasos si stralucitor. Alege produse de calitate, ori daca nu, incearca remediile naturiste: masca de par cu miere, galbenus de ou si ulei de ricin e la fel de buna ca intotdeauna.

4. Taie-i varfurile
Chiar daca iti doresti sa ai parul lung, dupa o vara agitata in care parul tau a stat la soare, in vant sau in clorul apei din piscina, merita sa-ti tai varfurile, mai mult ca sigur despicate. Este ceva ce trebuie sa faci oricum o data pe luna, dar toamna, mai mult ca oricand, ca sa-l ajuti sa se regenereze.

5. Ingrijirea scalpului
Ingrijirea parului porneste de fapt de la ingrijirea scalpului.Un scalp care prea multa sau prea putina grasime, cu dermatite sau alte infectii nu are cum sa conduca la un par sanatos si stralucitor. Daca ai probleme, nu incerca un sampon anti-matreata dupa ureche, mai bine consulti un medic dermatolog si urmezi un tratament specializat.

6. Frumusetea vine din interior
De cele mai multe ori fragilitatea parului, lipsa de stralucire sau cauzele caderii lui pornesc de la o problema generala a corpului. Poate ai lipsa niste minerale. Poate ai depasit nivelul acceptabil de stres. Chiar si modificarile hormonale pot influenta aspectul si sanatatea parului. Asa ca, pe langa ingrijirea externa, umbla la cauze! Toamna merg cel mai bine curele cu fructe, de dezintoxicare si vitaminizare. Propune-ti o cura de genul acesta pentru 7-10 zile, si parul tau se va afla printre beneficiari!


Sursa:Unica.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template