luni, 19 octombrie 2009

Curatarea pielii

Lasa pielea sa respire
Cremele hidratante nu au ca efect doar hidratarea, ci opresc eliminarea grasimilor secretate de piele, putand cauza aparitia cosurilor la persoanele predispuse la astfel de eruptii cutanate. Ocazional, ia o pauza de la folosirea cremelor de noapte, pentru a permite pielii sa respire si sa se refaca in mod natural.

Aburii impotriva impuritatilor
Pentru o curatare rapida si profunda, toarna apa clocotita intr-un castron peste zeama de lamaie si petale de trandafir si tine-ti fata deasupra acestuia, acoperindu-ti capul cu un prosop. Vaporii te vor revogora, te vor face sa respiri mai usor si vor ajuta la eliminarea punctelor negre. Dupa aceea, sterge-ti fata cu o solutie demachianta si, la final, pentru a inchide porii, clateste-o cu apa rece.

Varful nasului
Cand isi curata fata, multe femei uita de varful nasului, care poate deveni lucios. Foloseste miscari circulare mici pentru a te asigura ca iti demachezi tot nasul!

Un somn curat
E un sfat vechi de cand lumea – niciodata nu te culca machiata! Ai impiedica respiratia pielii si eliminarea celulelor moarte, putand cauza aparitia cosurilor si a punctelor negre.

Special pentru ochi
Foloseste un demachiant de calitate pentru ochi, in locul unei lotiuni normale pentru curatarea pielii. Demachiantul pentru ochi contine uleiuri care dizolva fardul mai repede si mai bine decat lotiunile demachiante obisnuite sau cele tonifiante. Dupa aceea, spala-te asa cum faci de obicei.

Nu-ti lasa parul peste fata
Pastreaza-ti parul curat si indeparteaza-l de pe fata, pentru a evita ingrasarea pielii, mai ales pe timpul noptii, cand parul se poate freca de fata in timpul somnului, cauzand aparitia punctelor negre si a cosurilor.

Spala-ti bine manile
Ai grija ca mainile tale sa fie curate inainte de a-ti atinge fata. Cand aplici fondul de ten, foloseste un burete sau o pensula pentru a obtine un asptect catifelat.

Curata tenul inainte de a te farda
Dimineata, inainte de a te farda, ai grija sa cureti in profunzime fata si aplica o crema hidratanta pentru a uniformiza pielea.

Exfoliaza pielea cu blandete
Nu fi tentata sa freci prea tare sau sa folosesti pentru fata creme exfoliante foarte abrazive. In schimb, alege produse cu granulatie mica si limiteaza-te la o utilizare pe saptamana. Daca pielea ta capata un aspect rosiatic sau patat, inseamna ca ai exagerat.

Exfoliere saptamanala
Ar trebui sa faci saptamanal tratamentul de exfoliere pentru a indeparta celulele moarte. Astfel, nu doar ca tenul tau va fi mai luminos, dar produsele pe care le folosesti vor patrunde mai bine in profunzimea pielii, sporindu-si eficienta.


Sursa: avantaje.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template