Pentru blat iti trebuie:
- 9 oua
- 9 linguri de zahar
- 9 linguri mari de faina
- 9 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- 2-3 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 200 g margarina pentru prajituri
- 400 ml lapte
- 200 g zahar
- 6 linguri cacao
- 150 g nuci macinate
- 1 fiola esenta de rom
- 800 g frisca
- Albusurile oualelor le freci spuma cu un praf de sare.
- Dupa ce s-a format spuma tare adaugi in ploaie si zaharul si continui sa bati pana cand acesta s-a integrat in compozitie.
- Freci galbenusurile cu 10 linguri ulei pana formezi o maioneza in care pui un varf de cutit de sare, dupa care amesteci cu albusurile batute in prealabil.
- Adaugi si zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie si de portocala.
- Dupa ce ai amestecat albusurile cu galbenusurile, adaugi praful de copt stins in prealabil cu putina zeama de lamaie, dupa care adaugi si faina.
- Ungi o forma de tort cu ulei, asezi hartie de copt si coci la o temperatura de 180 grade Celsius, timp de 45 de minute.
- Dupa ce se raceste, tai blatul in 3 parti.
- Pentru crema, pui laptele la fiert intr-un vas iar cand acesta da in clocot adaugi zaharul, cacaoa in ploaie si fierbi ingredientele la foc potrivit, avand grija sa amesteci constant cu telul pentru a nu se forma cocoloase si a nu se prinde de fundul vasului.
- Cand se ingroasa crema o iei de pe foc, o lasi sa se raceasca, dupa care adaugi esenta de rom, margarina si nucile.
- Asezi pe platou o parte din blat. il insiropezi cu sirop facut din apa, zahar si zahar vanilat, pui crema, asezi a doua parte de blat si insiropezi la fel, apoi pui iar crema si asezi cea de-a treia parte din blat, tot insiropat.
- Ornezi tortul cu frisca si cu ce ai la indemana.
- Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu