Toate am suspinat cel putin o data cand am vazut ce corpuri au dansatoarele araboaice. Nici nu e de mirare: dansul din buric topeste caloriile si lucreaza grupe de muschi de care nici nu ai auzit, in special in zona abdomenului. Incearca la tine acasa acest antrenament unduitor, pe care iubitul tau cu siguranta va adora sa il priveasca.
Beneficiile dansului din buric
Dansul din buric reprezinta un antrenament pentru intregul corp, in special pentru o zona care le da femeilor multa bataie de cap: abdomenul. Datorita miscarilor scurte si precise, muschii abdominali sunt mai solicitati decat in cazul abdomenelor traditionale. Pe masura ce avansezi in tehnica, iti vei imbunatati echilibrul si coordonarea si iti vei folosi tot mai mult din partea superioara a trupului, intarind zona bratelor si a spatelui.
Datorita faptului ca dansul din buric este un exercitiu complet controlat, vei invata sa stapanesti fiecare muschi in parte. Aceasta izolare a diferitelor grupe de muschi te va ajuta sa amplifici puterea corporala, in special in zona abdominala si a spatelui, rezultatul fiind o postura mai buna. In timpul dansului miscarile unduitoare supun ligamentele si articulatiile zonei lombare si a soldurilor la un efort redus, dar continuu. Datorita acestui fapt,creste fluxul lichidului sinovial, lubrifiantul natural al articulatiilor. Astfel, dansul din buric poate ajuta inclusiv la combaterea duerilor de spate cauzate de o viata sedentara.
Dansul din buric reprezinta si un antrenament cardio foarte eficient, deoarece te mentine intr-o continua miscare. Cu cat pulsul ramane ridicat mai mult timp, cu atat mai multe calorii vei arde, inclusiv dupa ce ai terminat exercitiile. Intr-o singura ora de dans din buric, poti arde in jur de 300 de calorii, valoare care difera in functie de intensitatea efortului. Pentru a obtine rezultate mai bune, dansul poate fi combinat cu aerobicul. Acesta va lucra grupele mari de muschi, in timp ce dansul din buric va intari grupele mici si va ajuta la o mai buna coordonare a acestora.
Iata si cateva beneficii mai putin cunoscute ale dansului din buric:
- digestie mai buna: prin lucrarea muschilor abdominali si intarirea zonei pelviene se maseaza organele interne, ceea ce conduce la un tranzit intestinal optim. Ia aminte, totusi, sa lasi un interval de cel putin o ora intre masa si antrenament.
- dureri menstruale reduse: intarirea muschilor din zona pelviana si imbunatatirea circulatiei duc la calmarea crampelor menstruale pe termen lung. In plus, dansul din buric poate ameliora durerile durerile menstruale chiar si atunci cand apar.
- nasteri mai usoare: dansul din buric a fost folosit in cultura araba timp de sute de ani pentru a pregati pentru nastere femeile insarcinate. Studiile recente arata ca, intr-adevar, dansul din buric este un exercitiu pre si post natal excelent.
Danseaza din buric pentru un abdomen plat
Pentru a obtine un abdomen de invidiat, incearca aceasta rutina zilnica de dans din buric care dureaza doar 10 minute.
1 minut si jumatate: stai cu mainile pe solduri si picioarele unite. Misca doar coastele spre stanga, apoi revino in centru si misca-le spre dreapta. Acest exercitiu este foarte eficient pentru muschii abdominali si oblici.
1 minut si jumatate: stai cu mainile pe solduri si picioarele unite. Misca doar coastele spre stanga, apoi revino in centru si misca-le spre dreapta. Acest exercitiu este foarte eficient pentru muschii abdominali si oblici.
1 minut si jumatate: stai cu picioarele despartite la distanta dintre umeri si mainile usor ridicate in lateral. Misca soldurile spre dreapta, ca si cum ai folosi un cerc hula, apoi misca-le circular in fata, spre stanga si in spate. Repeta miscarea dinpre stanga in spre dreapta si continua sa alternezi de-a lungul intervalului. Iti vei lucra, astfel, muschii oblici si cei fesieri.
1 minut si jumatate: stai cu picioarele despartite la nivelul umerilor si cu mainile ridicate in lateral. Misca soldul drept in fata, pe diagonala, apoi fa o miscare circulara in dreapta, spate si inapoi in centru. Repeta cu soldul stang si continua sa alternezi, desenand un opt imaginar pe podea.
1 minut si jumatate: ridica soldul si calcaiul drept si inclina-te spre dreapta. Revino, apoi, in pozitia initiala si repeta miscarea cu partea stanga a corpului, combinand miscarile astfel incat sa desenezi un opt imaginar pe peretele din fata ta, cu ajutorul buricului.
2 minute: impinge pieptul in fata in timp ce aduci mainile in lateral, arcuindu-ti spatele. Efectueaza miscarea invers, tragand abdomenul in interior si impingand pelvisul si umerii in fata. Alterneaza cele doua miscari pentru a crea un S unduitor cu spatele.
2 minute: ridica soldul si calcaiul drept si inclina-te spre dreapta. Inspira aer in piept pentru a largi zona coastelor, apoi trage in interior zona inferioara a abdomenului. Inverseaza miscarea impingand in fata abdomenul inferior si tragand in spate abdomenul superior. Alterneaza intre cele doua miscari, creand un val unduitor cu ajutorul abdomenului.
Dansul din buric este o o metoda excelenta de a obtine acel corp dupa care oftezi de fiecare data cand vezi o cadana dansand la televizor. Cine nu ar vrea sa obtina un abdomen perfect si o talie de viespe cu ajutorul unor miscari seducatoare, care ar da gata orice barbat?
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu