joi, 28 martie 2013

Esti o "Shopaholica"?


Sentimentul de vină - ţi-ai promis că nu o să îţi cheltuieşti jumătate de salariu din prima zi, oricât de generos ar fi acesta. În plus, îţi ascunzi cumpărăturile ca să nu le vadă iubitul tău când ajungi seara acasă după o zi de lucru plină. De fapt, tu ai fost la shopping.


Ai multe lucruri pe care nu le-ai purtat - când deschizi uşile de la dressing se revarsă peste tine valuri imense de lucruri şi lucruşoare despre care nici nu îţi mai aminteşti când şi de unde le-ai cumpărat, iar majoritatea dintre ele cu eticheta ataşată. Dacă stai bine să te gândeşti, nu ai purtat decât jumătate din lucrurile pe care le ai iar cealaltă jumătate este deja ”out of fashion”.
 Cumpărăturile tale sunt motiv de ceartă în cuplu - ai plecat de acasă după pâine şi te-ai întors cu un set nou de aromaterapie, feţe de pernă haioase pentru living şi o zgardă nouă pentru Princess, mai puţin cu mâncare. Şi asta nu e tot. După ce că ţi-ai cheltuit salariul pe rochii şi alte accesorii - doar trebuie să arăţi bine la job, nu? - ţi-ai făcut şi card de cred pe care l-ai cheltuit pe...ei bine, haine!


Cumperi lucruri de care nu ai nevoie - în drumul tău spre job treci pe lângă o grămadă de magazine şi pur şi simplu nu te poţi abţine să faci cumpărături. Spre exemplu, ieri ai cumpărat încă un toaster nou, al treilea deja, doar pentru că acesta era o nuanţă de roz absolut genială. Şi tu nici măcar nu mai mănânci pâine.
Când eşti emotivă faci cumpărături - iar te simţi deprimată sau singură şi te consolezi cu o sesiune fulger de shopping. Pe moment ai rezolvat problema, însă a doua zi o iei de la capăt. Ai impresia poate că lucrurile frumoase vor compensa acolo unde personalitatea ta nu reuşeşte.


Eşti nervoasă în zilele în care nu îţi cumperi ceva - ai avut o zi foarte plină la birou şi nu ai reuşit să fugi nici să iei un prânz decent. Între şedinţe şi deadline-uri ai încercat să arunci un ochi pe site-urile preferate de shopping însă fără rezultate concrete. Asta te-a făcut şi mai nervoasă, iar colegele tale sunt gata să te ducă la un program de ”Shopaholici anonimi” doar ca să scapi de presiune. Sunt lucruri care îţi dau satisfacţie mai mare decât să deţii cele mai noi modele de genţi la modă, să ştii!

sursa: cosmopolitan.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template