marți, 26 martie 2013

6 condimente sănătoase pentru gătit


Condimentele oferă o aromă deosebită preparatelor şi sunt nelipsite din bucatele pregătite de gospodine. Fără a conţine grăsimi, colesterol sau zahăr, mirodeniile sunt sănătoase şi aduc doar beneficii.
Piperul negru
Nu este ca sarea care dacă este consumată în exces dăunează sănătăţii, ci proprietăţile sale curative cresc direct proporţional cu consumul. El stimulează tractul digestiv şi previne gazele intestinale, inhibă dezvoltarea bacteriană, mai ales cea intestinală.
Busuiocul
Busuiocul este o sursă excelentă de vitamina A, magneziu, potasiu, fier şi calciu. Beneficiile aduse de busuioc sănătăţii sunt: tratarea greţurilor, a răului de mişcare, indigestia, constipaţia, probleme respiratorii sau chiar diabetul.
Cimbrul
Conţine aminoacizi, calciu, fier, magneziu, seleniu, zinc şi vitaminele B1, B2, B3 şi C. Cimbrul ajută la reducerea febrei, durerii de cap, are puternice proprietăţi antiseptice şi scade nivelul colesterolului.
Ghimbirul
Este un digestiv foarte eficient. Stimulează circulaţia sângelui, relaxează vasele de sânge şi înlătură durerea. Este recomandat în ameţeli şi în starea de greaţă.
Scorţişoara
Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Totodată scade nivelul trigliceridelor şi al colesterolului.
Oregano
Este un condiment bogat în antioxidanţi şi în fitonutrienţi, substanţe care încetinesc procesul de îmbătrânire. Oregano poate fi folosit în salate şi în mâncărurile din ou, legume sau carne.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template