joi, 8 decembrie 2011

Cozonac sarbesc



Iti trebuie:

  • 250 g zahar tos
  • 250 g unt
  • 300 g faina
  • 6 oua
  • 80 g stafide
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g zahar pudra
  • o lamaie
  • un praf de copt
  • o lingurita sare

Pregatesti asa:

1. Se separa albusurile de galbenusuri, care se amesteca bine cu 100 g zahar tos si sare, pana se omogenizeaza compozitia.

2. Se adauga untul aproape topit si se amesteca in continuare vartos.

3. Separat, se bat albusurile spuma, intr-un bol, se adauga restul de zahar, stafidele - care in prealabil au stat la inmuiat in apa, coaja de lamaie (rasa fin) si scortisoara.

4. Se amesteca toata compozitia, apoi se pune si compozitia cu galbenusuri.

5. Se adauga treptat faina, in ploaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie si se toarna in forme de cozonac, unse cu margarina si tapetate cu faina.

6. Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

7. Pofta buna!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template