marți, 20 decembrie 2011

Piftie de porc

Piftie de porc

Iti trebuie:

• 2 kg picioare de porc
• 2 urechi de porc
• sare
• piper
• 3-4 foi de dafin
• 4-5 boabe ienibahar
• 3 morcovi
• 2 cepe
• 1 capatana usturoi.
Pregatesti asa:

1. Se spala si se rad bine picioarele de porc.
2. Se oparesc cateva minute separat, iar daca au par, se parlesc la flacara.
3. Cu urechile de porc se procedeaza la fel.
4. Picioarele de porc se taie bucati cu ajutorul unui satar.
5. Se aseaza intr-o oala de aproximativ 4 l si se acopera cu apa, astfel incat nivelul apei sa fie cu aproximativ 4-5 degete deasupra carnii.
6. Se pun sa fiarba la foc potrivit.
7. Secretul unei piftii gustoase este ca aceasta sa fiarba incet, la foc mediu, si sa nu scada brusc.
8. Cand incepe sa faca spuma, se curata cu spumiera si apoi se adauga ceapa si morcovii intregi, foile de dafin, ienibaharul, sarea si piperul.
9. Se lasa sa fiarba la aceeasi temperatura.
10. In acest timp, se curata usturoiul, se spala si se piseaza.
11. Se scot bucatile de carne, se desface carnea de pe oase si se pune in boluri, in mod egal.
12. Se adauga si rondele de morcovi fierti pentru a avea un aspect mai deosebit.
13. Zeama se vantura de cateva ori si apoi se toarna in boluri.
14. Se lasa de seara pana a doua zi si se serveste cu mamaliguta.
15. Pofta buna!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template