miercuri, 3 iulie 2013

Piept de curcan cu gutui

Ingrediente

800 grame piept de curcan
80 grame unt
50 ml ulei
2 gutui (mari)
30 grame zahăr (30g = o lingură)
10 grame scorțișoară (10g = o linguriță)
1/2 bucăți lămâie
1 cățel usturoi
sare, piper

Preparare

Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în felii şi împănaţi pieptul de curcan cu ele. Puneţi uleiul într-un vas termorezistent. Aşezaţi carnea împănată în vas şi ungeţi-o deasupra cu unt. Condimentaţi cu sare şi piper. Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit. După primele 10 minute adăugaţi în vas 2 linguri apă. Din când în când, stropiţi carnea cu zeama pe care o lasă în vas. Între timp, curăţaţi gutuile de cotoare şi de partea lemnoasă, tăiaţi-le în sferturi sau în felii. Nu le curăţaţi de coajă, pentru că aceasta este foarte aromată şi dă un gust plăcut mâncării. Căliţi gutuile, presărate cu zahăr, în puţin unt. Când s-au înmuiat de jumătate, adăugaţi-le în vasul cu carnea, presăraţi-le cu scorţişoară şi mai lăsaţi-le la cuptor cât este necesar pentru a se rumeni uniform.

 sursa:
bpt.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template