Sufletul salatei este dressingul. Degeaba pui impreuna cele mai proaspete legume, cea mai sanatoasa carne sau fructe de mare sau alte ingrediente minunate, daca nu pui ceva care sa le lege, sa le dea aroma si o anumita semnificatie culinaa. Acest ceva este dressingul.
Desigur, nimic nu este interzis in bucatarie - in afara de cateva lucruri periculoase pe care nici nu vreau sa le amintesc! Dar in materie de creatie, poti sa incerci orice. Asa s-au descoperit toate retele, experimentand. Daca, insa, azi nu esti foarte inspirata, iti oferim noi cateva sugestii.
Cald, cu miere si mustar
Gata in 5 min • 65 cal per portie • 6 g grasimi
Gata in 5 min • 65 cal per portie • 6 g grasimi
Amesteca 100 ml ulei de masline, 135 ml otet de mere, 3 linguri miere, 3 lingurite mustar de Dijon si asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Toarna amestecul intr-o cratita si incalzeste pana da in clocot. Serveste fierbinte.
Vinegreta cu usturoi
Gata in 2 min • 85 cal per portie • 9 g grasimi
Intr-un castron, amesteca 60 ml otet de vin alb, 1 lingura mustar de Dijon, 1 catel de usturoi tocat, sare, piper proaspat macinat si un praf de zahar. adauga treptat 150 ml ulei de masline, batand bine pana se emulsioneaza. Sau pune toate ingredientele intr-un robot si amesteca bine.
|
Lamaie si parmezan
Gata in 2 min • 92 cal per portie • 10 g grasimi
Intr-un castron, amesteca 60 ml suc de lamaie proaspat stors, 1 lingura mustar de Dijon, 25 g parmezan, ras fin, sare, piper proaspat macinat si un praf de zahar. Adauga treptat 150 ml ulei de masline, batand bine pana se emulsioneaza. Sau pune toate ingredientele intr-un robot si amesteca bine.
|
Smantana si blue cheese
Gata in 3 min + timp de racire • 264 cal per portie • 26 g grasimi
Intr-un castron mare, amesteca 170 g smantana, 300 ml maioneza si 1 lingurita sos worcestershire. Incorporeaza 1⁄2 lingurita mustar si 1 catel de usturoi tocat marunt, asezoneaza cu sare dupa gust. Adauga 100 g blue cheese (roquefort), acopera si raceste peste noapte inainte de a servi.
|
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu