vineri, 5 decembrie 2008

Pulpa de porc la tava

Pulpa de porc la tava este apetisanta si plina de savoare si este friptura traditionala de Craciun sau Anul Nou. Aceasta pulpa de porc la tava este un deliciu pentru gurmanzi si pentru amatorii de carne de porc, mai ales daca este preparata din carne proaspata. Putem servi aceasta pulpa de porc la tava alaturi de cartofi prajiti, varza calita, soteuri de legume sau salate.

Ingrediente
1 kg pulpa de porc
2 linguri untura
200 g slanina
4-5 catei de usturoi
200 ml vin alb
cimbru
sare si piper dupa gust

Mod de preparare
Se curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de slanina si cu feliute de usturoi, se pudreaza cu sare si piper, apoi se asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de untura;

Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin si cimbru.

Se introduce friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 minute, avand grija sa fie stropita cu sosul din tava, din cand in cand;

Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de diferite garnituri.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template