joi, 25 septembrie 2014

10 citate celebre despre cea mai populara bautura din lume: cafeaua

Cafeaua a devenit parte din viata noastra, ne este greu sa ne imaginam de multe ori cum ne-am putea descurca daca nu ar mai exista. Pentru multi dintre noi, o zi nu incepe niciodata decat dupa ce ne-am savurat cafeaua.
Aceasta legatura dintre oameni si cafea nu este deloc noua, existand mentionari ale acesteia inca din secolul al XV-lea.  Data fiind aceasta legatura atat de speciala dintre cafea si iubitorii de cafea, de-a lungul timpului, multi scriitori dar si alte personalitati, au simtit nevoia sa isi exprime gandurile fata de bautura lor preferata:
1. "Cafeaua este aur pentru omul de rand si, ca si aurul, aduce fiecarei persoane sentimentul de bogatie si de noblete." (Seicul Abd-al-Kadir)
2. "Cafeaua trebuie sa fie neagra ca diavolul, fierbinte ca iadul, pura ca un inger si dulce ca dragostea." (Charles Maurice de Talleyrand-Périgord)
3. "Sunt de parere ca noi, oamenii realizam multe nu pentru ca suntem destepti, ci pentru ca putem face cafea." (Flash Rosenberg)
4. "De fapt, aceasta pare a fi aproape mereu nevoia de baza a inimii oamenilor atunci cand se regasesc intr-o criza importanta - o cana fierbinte si buna de cafea." (Alexander King)
5. "Sa bei cafea fara cofeina e ca si cand ti-ai saruta sora." (Bob Irwin)  
6. "Comunicarea buna este la fel de stimulativa ca o cana de cafea neagra, si nu te va lasa sa dormi dupa aceea." (Anne Morrow Lindbergh)
    
7. "Cafeaua iti ajunge in stomac, si imediat are loc o tresarire generala. Ideile incep sa se curga asemenea batalioanelor pe campul de lupta si incepe batalia. Amintirile vin in galop, in bataia vantului. Cafeaua ti-e aliat si brusc, scrisul inceteaza sa mai fie o lupta." (Honore de Balzac)
8. "Cred ca daca eram femeie, as fi folosit cafea pe post de parfum." (John Van Drute)
9. "Daca as bea suficienta cafea, as putea conduce lumea." (Stephanie Piro)
10. "In spatele oricarei femei de succes se afla o cantitate considerabila de cafea." (Stephanie Piro) 

Sursa articol: www.thekitchn.com

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template