duminică, 7 aprilie 2013

Greseli de sanatate pe care le comiti zilnic

Nu respiri corect

Este un proces firesc, care se desfasoara fara ca macar majoritatea dintre noi sa il constientizam. Stiai insa ca exista o varianta corecta de a respira si pe care, cel mai probabil, nu o respecti?

Potrivit medicilor, putini oameni stiu sa respire corespunzator si o astfel de greseala poate duce la o serie de probleme de sanatate, precum astm, tensiune arteriala ridicata si anxietate.

Majoritatea dintre noi trag aer incet si putin si respira din piept. Metoda cea mai sanatoasa este sa respiri din abdomen pentru ca astfel beneficiezi de o cantitate de oxigen mai mare.

Pentru a spori sanatatea mentala si fizica, petrece zilnic cateva minute concentrandu-te asupra tehnicii de respiratie, de data aceasta din abdomen si nu din piept. Incluzand cateva astfel de exercitii in rutina ta zilnica este o metoda eficienta de a dobandi energie si de a fi mai putin stresata.

Te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi

Crezi ca daca te speli pe dinti mai des auutomat vei avea o dantura mai sanatoasa? Cat se poate de gresit. Periajul frecvent, in special dupa masa, duce la indepartarea smaltului si astfel dintii raman vulnerabili in fata bacteriilor. 

Nu este cazul sa iti faci sperante nici ca vei avea astfel dinti mai albi, pentru ca indepartarea smaltului lasa la vedere dentina, care este de regula de culoare galben pal, ceea ce va lasa impresia ca ai dintii patati.

Dincolo de neplacerile din punct de vedere estetic, trebuie sa stii ca periajul poate provoca dureri. Dintii devin mai sensibili.

Cel mai bun sfat pentru o dantura sanatoasa si frumoasa este sa te speli pe dinti doar de doua ori pe zi, o data dimineata, dupa micul dejun si inca o data seara, inainte de culcare. Ai in atentie sa periezi cat mai aproape de gingie prin miscari circulare, astfel sa indepartezi placa bacteriana.

Iti cureti calcaiele cand mergi la pedichiura

Este o practica frecventa atunci cand iti faci pedichiura sa ceri si indepartarea pielii uscate de pe calcaie, ceea ce nu este deloc o intelegere inteleapta. 

Multe dintre ustensilele folosite nu sunt tocmai sigure si multe femei se confrunt cu taieturi superficiale, dar care le creeaza un serios disconfort. Din cauza conditiilor de igiena nu tocmai bune, sunt foarte posibile infectiile micotice.

Cea mai buna metoda de a scapa de pielea uscata si crapata este sa incerci sa solutionezi problema acasa. Dupa dus, freaca pielea cu o piatra ponce. Aplica apoi o crema hidratanta.

Mergi la toaleta "doar in caz"

O facem cu toate inainte de a pleca doar pentru a nu trezi ca vom avea nevoie sa urinam cand suntem in trafic, in masina sau la cumparaturi si nu exista nicio toaleta publica la care sa dai fuga. Nu este insa un obicei sanatos. Vezica urinara nu se obisnuieste cu detinerea unor cantitati mari de urina si vei ajunge sa mergi la toaleta din ce in ce mai frecvent. Media normala de a urina este de sapte ori pe zi.

In cazul in care te confrunti cu urinat frecvent, incearca sa reduci consumul de bauturi acidulate si cafea. Singura data cand iti este permis sa urinezi "doar in caz" este dupa un contact sexual, pentru a impiedica infectiile vaginale.

Pentru a rari mersul la baie, incearca sa te abtii. Cand simti nevoia de a urina, incordeaza muschii si incearca sa amani momentul pe cat posibil. Incearca asa de cateva ori pe zi, in timp vei vedea imbunatatiri semnificative.

Folosesti cu sfintenie gelul antibacterian

Inainte de a manca, dupa ce ai stat la calculator sau te-ai jucat cu animalul de companie, simti nevoia acuta de a folosi gelul pentru a-ti curata mainile, Dar cu cat il vei folosi mai mult, cu atat pielea mainilor va avea mai mult de suferit.

Gelul antibacteriant usuca pielea pentru ca majoritatea contin alcool si poate duce la aparitia de alergii.
Mai mult, pielea uscata este vulnerabila si se crapa, iar astfel de fisuri in tesut favorizeaza dezvoltarea de bacterii.

Sigur, nu este cazul sa nu mai folosesti dezinfectant, dar daca nu poti rari utilizarea lui, macar foloseste cu regularitate o crema hidratanta si aplic-o chiar si de mai multe ori pe zi.

sursa: feminis.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template