marți, 26 aprilie 2011

Cele mai frumoase plaje din Europa

Chiar daca nu e inca suficient de cald pentru plaja, a inceput deja sezonul de rezervari ale vacantelor din sezonul estival.

Daca va doriti un concediu in care sa va bucurati de nisip fin si apa azurie ori de peisaje salbatice cu valuri furioase care se lovesc de stanci, TripAdvisor propune un top al celor mai frumoase plaje europene.

Potrivit clasamentului, Cipru se afla pe primul loc in preferintele celor cateva milioane de votanti, care au ales doua din trei destinatii posibile: Ayia Napa, supranumita si "capitala petrecerilor" si Proteras, o statiune situata langa insula greaca Skiathos.

Grecia ocupa locuri importante in lista celor mai frumoase plaje, alaturi de Italia si Spania, situate intre locurile 7 si 10 in acelasi top.

Turcia este inscrisa cu statiunea Oludeniz, in timp ce Marea Britanie este prezenta cu St. Ives, un orasel cunoscut pentru surf in zona Cornwall.

Ayia Napa, Cipru se afla pe primul loc in clasament. Initial un sat de pescari cu cate sute de locuitori, Ayia Napa a devenit o statiune turistica de prima importanta.

Aceasa este inconjurata de plantatii fertile, formatiuni stancoase bizare si de mori de vant.

plaja


Skiathos, Grecia ocupa locul secund in topul destinatiilor de vacanta, fiind cea mai vestica dintre Insulele Sporade din Marea Egee, iar principalul oras si port de pe insula Skiathos poarta aceeasi denumire.

Skiathos este o insula in care britanicii, germanii si scandinavii prefera sa-si petreaca vacantele de vara, iar dezvoltarea infrastructurii din ultimii ani a dus la o explozie turistica.

plaja


Protaras, Cipru este un oras mai mic si mai putin animat, care insa beneficiaza de unele dintre cele mai frumoase plaje, cu nisip auriu si ape albastre limpezi.

plaja


Mykonos, Grecia este o destinatie foarte cautata, fiind ideala pentru sporturile nautice, in special pentru scufundari submarine.

plaje


Oludeniz, Turcia este una din cele mai vizitate plaje din Turcia.

Zona este parc national, care a fost infiintat pentru a proteja biosisteme unic.

plaja


St. Ives, Anglia ocupa locul sase in topul celor mai frumoase plaje europene.

plaja


Alcudia, Insulele Baleare,Spania se situeaza pe urmatorul loc in topul intocmit de cei de la Trip Advisor.

plaja


San Vito lo Capo, Italia, aflat pe locul 8, este un oras pe insula Sicilia. Acesta se afla pe o peninsula ingusta in partea de nord-vest a insulei, aproximativ 55 km vest de orasul capitalului Sicilia, Palermo.

plaja


Calvia, Insulele Baleare este o statiune spaniola, clasa pe locul 9 in topul celor mai recomandate destinatii de vacanta din Europa.

plaja


Villasimius, Sardinia, Italia incheie clasamentul celor mai frumoase plaje din Europa.

plaja

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template